Σε διάλογο για δημόσιο Κήπο καλεί τον Μητροπολίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου καλεί τον Μητροπολίτη Πάφου να προσέλθει σε διάλογο για την υπόθεση του Δημοσίου Κήπου.

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι σημαντική για την πορεία της υπόθεσης του Δημοσίου Κήπου κρίνεται η απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, στις 14 Δεκεμβρίου, το οποίο συζήτησε το θέμα υπό το φως της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ημερομηνίας 7.12.2023, με την οποία ακυρώθηκε διάταγμα για δέσμευση του ποσού των

€8.036.634,60 σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Πάφου, το οποίο η Ι.Μ. Πάφου σκόπευε να κατάσχει προς ικανοποίηση της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία 19 ψήφων υπέρ και μίας εναντίον, όπως σταλεί επιστολή προς τον Μητροπολίτη Πάφου με την οποία να καλείται σε συνάντηση με σκοπό την ουσιαστική συζήτηση του όλου θέματος και την επίτευξη «οριστικής και αμοιβαία αποδεκτής συμβιβαστικής διευθέτησης».

Προκειμένου να δημιουργηθεί η αναγκαία βάση για μια τέτοια συζήτηση, ορίστηκε όπως στην επιστολή τεθούν συγκεκριμένα σημεία – ερωτήματα ώστε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου να διατυπώσει τις θέσεις/απόψεις της, προστίθεται.

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει και δημόσια τη βούλησή του να εισέλθει με «καλή πίστη» σε διάλογο με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου με στόχο την επίλυση αυτής της χρονίζουσας εκκρεμότητας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους πολίτες και τους εργοδοτουμένους του ότι «θα προασπίσει με συνέπεια τα συμφέροντά τους σε συνάρτηση με το συμφέρον και το καλό της πόλης».

Πηγή: ΚΥΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα