Σολτς: Όποιος επιτίθεται στη Γερμανία σε Εβραίους, επιτίθεται σε όλους

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τους Γερμανούς να προστατεύουν τους Εβραίους, τονίζοντας ότι «όποιος επιτίθεται σε Εβραίους, επιτίθεται σε όλους μας», για αυτό και πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση για την προστασία τους.

O Καγκελάριος σημείωσε ότι το κράτος προστατεύει τα εβραϊκά ιδρύματα και ότι «δεν θα αποδεχτούμε τον αντισημιτισμό».

«Έχουμε ξεκάθαρους νόμους: είναι ποινικό αδίκημα να καίει κάποιος ισραηλινές σημαίες. Είναι ποινικό αδίκημα να πανηγυρίζει κανείς για

τον θάνατο αθώων. Είναι ποινικό αδίκημα να φωνάζει κανείς αντισημιτικά συνθήματα», πρόσθεσε ο Σολτς και σημείωσε στη συνέχεια ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν την υποχρέωση να ερευνήσουν τέτοια περιστατικά, καθώς και ότι διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν με συνέπεια.

Ο εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τον Αντισημιτισμό, Φέλιξ Κλάιν, με δηλώσεις του, επέστησε την προσοχή στην εχθρική στάση που έχουν μέλη της αραβικής και τουρκικής κοινότητας έναντι των Εβραίων: «Στη Γερμανία ζούσαν το περασμένο έτος περίπου 23,8 εκατομμύρια άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο, κάποιοι από αυτούς εδώ και δεκαετίες, πολλοί γεννήθηκαν εδώ. Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά του Ισραήλ στην καθημερινότητα, τις διαδηλώσεις και στο διαδίκτυο, έδειξαν ότι σε ένα μέρος αυτής της πληθυσμιακής ομάδας που είναι αραβικής προέλευσης, είναι προφανώς πολύ εύκολο να ενεργοποιηθούν αντισημιτικές συμπεριφορές», δήλωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα