Νεκροί και τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου (pics&videos)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Amtrak εκτροχιάστηκε και έπεσε από γέφυρα σε διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον σήμερα το πρωί, δήλωσε στο CNΝ ο σερίφης της κομητείας Πιρς όπου συνέβη το δυστύχημα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, 77άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα εμπλέκεται σε ένα περιστατικό, κάνοντας λόγο για «έναν αριθμό τραυματιών», εκ των οποίων κάποιοι βρίσκοβται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα

τοπικά μέσα.

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) - 17:30 (ώρα Ελλάδας). Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

Με ανάρτηση του στο twitter ο σερίφης τόνισε ότι αρκετοί από τους οδηγούς των αυτοκινήτων όπου ταξίδευαν στον αυτοκινητόδρομο τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν όταν το τρένο έπεσε από την γέφυρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας ανέφεραν ότι περίπου 78 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία συν 5 άτομα προσωπικό.

Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς.

Εν τω μεταξύ ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού ο εκτροχιασμός του τρένου της Amtrak προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».

«Ο κόσμος ούρλιαζε»

«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

«Βρισκόμαστε ακριβώς νότια της στρατιωτικής βάσης» περιέγραψε στο CNN ένας οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Πολλοί βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπευσαν να βοηθήσουν (…)» εξήγησε.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε τα αίτια της τραγωδίας ούτε ο απολογισμός.

Developing: Amtrak train derails near Seattle onto the I-5 freeway https://t.co/XfF79Hxdfj pic.twitter.com/DCjgYtjPBp

CNBC (@CNBC) December 18, 2017

An #Amtrak Train has derailed onto Interstate 5 in #Washington State pic.twitter.com/Ixuk8e3oi9

— BreakinNewz (@BreakinNewz01) December 18, 2017

Mounts Road and I 5 pic.twitter.com/svsT9v8O4H

— Rod Barnes (@rodbrns) December 18, 2017

New images from the scene of Amtrak train derailment near Tacoma, Washington.

Pierce County's Sheriff's Office reports "multiple injuries and fatalities" https://t.co/rs92i38VUt pic.twitter.com/BMdWY9Hb7v

NBC News (@NBCNews) 18 Δεκεμβρίου 2017

#BreakingNews: an #Amtrak train has derailed on I-5 near DuPont in #PierceCounty. Thinking and praying for everyone involved

Photos from scene of amtrak passenger train derailment pic.twitter.com/gd09MzLCC6

Pierce Co Sheriff (@PierceSheriff) December 18, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα