Στήριξη στο ΓΟΚ για το καλό των ασθενών διαβεβαιώνει η Επιτροπή Υγείας

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η στήριξη του έργου που επιτελεί το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, μετά από επίσκεψη μελών της επιτροπής και ενημέρωσης που προηγήθηκε, για το έργο που επιτελείται από το ιατρικό κέντρο.

Τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και έτυχαν ενημέρωσης από τον καθηγητή Νίκο Ζαμπόγλου και την επιστημονική του ομάδα, για τις πρωτοποριακές μεθόδους

που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών και κυρίως των διαφόρων μορφών καρκίνου.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ευθύμιος Δίπλαρος, «είναι με μεγάλη χαρά που έχουμε διαπιστώσει, όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου».

Σημείωσε δε ότι εκατοντάδες επεμβάσεις που θα γίνονταν στο εξωτερικό, πλέον διενεργούνται στο ΓΟΚ, 2.037 ασθενείς έλαβαν τις θεραπείες τους στο Κέντρο, αφού λόγω πανδημίας  δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, εκπαιδεύτηκαν 507 φοιτητές μας.

«Δέσμευση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία που υπάρχει με τον ΟΑΥ, σε όλες τις εξειδικευμένες εξετάσεις και να υποστηρίξουμε το έργο το οποίο επιτελείται, κυρίως όσον αφορά τον εντοπισμό του καρκίνου, που πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεν είναι ανίκητος», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου προς το ΓεΣΥ, να αυξηθεί ο αριθμός των εξετάσεων ασθενών και επανέλαβε ότι η στήριξη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

«Σας ευχαριστούμε γιατί εσείς πιστέψατε στο ΓεΣΥ, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του, εσείς βάλατε πλάτη και δουλέψατε κόντρα σε όλους και αναγνωρίζουμε την πολεμική που δεχθήκατε στα πρώτα χρόνια του ΓεΣΥ», είπε ο κ. Δίπλαρος στον καθηγητή Ζαμπόγλου.

Εξέφρασε, τέλος, τη θέση πως, «μαζί μπορούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές, ούτως ώστε να έχουμε επιτέλους ένα ΓεΣΥ όπως οι ίδιοι οι πολίτες το επιζητούν, με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς εδώ στο ΓΟΚ δείχνετε το δρόμο».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ζαμπόγλου, εξέφρασε τη χαρά του που ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής για όλο το φάσμα και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται.

«Αυτή τη στιγμή όλες οι υπηρεσίες μας είναι ενταγμένες στο ΓεΣΥ, το οποίο αναμφισβήτητα είναι ευλογία στον τόπο μας και χρειάζεται υποστήριξη από όλους μας», είπε και πρόσθεσε ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν «πρέπει να καταλαγιάσουν και να προχωρήσουμε για το καλό των ασθενών μας και αυτό είναι που μας νοιάζει εμάς».

 Ερωτηθείς για τη στήριξη που ζητήθηκε κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, ο καθηγητής Ζαμπόγλου είπε πως, «χωρίς τούτο δεν μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς», ενώ υπέδειξε ότι «αυτό δεν είναι δική μας απόφαση αν θα στηριχθούμε ή όχι. Αν αξίζει τον κόπο να στηριχθούμε - και ελπίζω ότι αυτό έγινε κατανοητό - θα το αποφασίσουν άλλοι».

Σε σχέση με την ανάπτυξη του Κέντρου, το οποίο αναμένεται να αλλάξει και την ονομασία του, καθώς αυξάνεται το εύρος των υπηρεσιών του, ο Νίκος Ζαμπόγλου δήλωσε πως  «εξελισσόμαστε και θα καλύψουμε άλλες ανάγκες που έχει ο τόπος μας», φέροντας ως παράδειγμα την μεταμόσχευση μυελού των οστών «το οποίο μέσα σε αυτό το χρόνο ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα το καλύψουμε», καθώς και τη δημιουργία μονάδας εγκεφαλικών επεισοδίων.

 Όλα αυτά, συνέχισε, γίνονται «με φροντίδα για τον ασθενή και με μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον», αφού όπως εξήγησε, σε λίγες εβδομάδες το ΓΟΚ θα εξυπηρετεί κατά 80% τις ενεργειακές του ανάγκες από τον ήλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα