Στις Κεντρικές οδηγεί το νήμα της υπόθεσης δολοφονίας του Καλογερόπουλου

Η σύλληψη νεαρού 22 χρόνων Ε/κ και η παράδοση στις Αρχές επίσης Ε/κ 21 χρόνων, στη βάση μαρτυριών αλλά και ευρημάτων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, φαίνεται να φέρνουν την Αστυνομία πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου.

 Ο 22χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτησή του, με τον ίδιο να θέτει τον εαυτό του

στη διάθεση των ανακριτών, αλλά να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

 Η σύνδεσή του έγινε μέσω ευρημάτων από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τα οποία φάνηκαν ύποπτες κινήσεις στο σημείο που διέφυγαν οι δύο δράστες με τη μοτοσικλέτα μετά τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου.

Η αστυνομία, εκτός από τα κυκλώματα, έχει και μαρτυρία ότι ο νεαρός εμπλέκεται στην υπόθεση.  Νωρίς το απόγευμα, παραδόθηκε στις Αρχές και 21χρονος, ο οποίος σύμφωνα με υλικό που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία φαίνεται να θεάθηκε μαζί με τον 22χρονο στην περιοχή της έπαυλης του 44χρονου στη Σκαρίνου, πριν και μετά τη δολοφονία.

Οι Αρχές μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τα βασικά πρόσωπα, δηλαδή τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, ο οποίος φέρεται να είναι ο δεύτερος εκτελεστής, ο οποίος μαζί με τον 41χρονο οδηγό φέρονται να εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου του Καλογερόπουλου πρωί- πρωί στις 30 Οκτωβρίου μπροστά στα έντρομα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά, το έγκλημα να οργανώθηκε μέσα από τις κεντρικές φυλακές, καθώς υπάρχουν ευρήματα τα οποία δείχνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αποδίδει καρπούς η συνεργασία Κεντρικών Φυλακών και Αστυνομίας, κάτι που δεν υπήρχε παλαιότερα. Υπενθυμίζεται ότι πολλές φορές η αστυνομία είχε σοβαρές πληροφορίες και ήθελε να προβεί σε ελέγχους αλλά δεν γινόταν κατορθωτό.

 Συγκεκριμένα, οι Αρχές κατόπιν μαρτυριών αλλά και με βάση όσα προέκυψαν από το άνοιγμα τηλεπικοινωνιακών δεδομένων,  εντόπισαν δύο πολύ σημαντικά ευρήματα. Το ένα, είναι το σήμα τηλεφώνου ενός εκ των κρατουμένων για την υπόθεση, που οδηγούσε σε επικοινωνία με το κελί βαρυποινίτη, με τις Αρχές να εκδίδουν εντάλματα έρευνας και τα ξημερώματα διενεργούν έρευνες σε κελιά. Κατά την έρευνα βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάρτα στο ένα το κελί, αυτό του βαρυποινίτη και σε άλλο κοινόχρηστο χώρο άλλο ένα κινητό. Έγινε λοιπόν η παραλαβή τεκμηρίων τα οποία θα είναι πολύ υποβοηθητικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Άρα μπορεί κάποιος εύλογα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση, μέσω του σήματος κινητού ενός εκ των συλληφθέντων με το κελί ενός βαρυποινίτη, η στυγερή δολοφονία ίσως να σχεδιάστηκε και οργανώθηκε μέσα από τις Κεντρικές φυλακές, κάτι που δεν πρέπει ασφαλώς να προκαλεί και έκπληξη. Αν και όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι η αστυνομία παρά την συνεργασία όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος με τις κεντρικές φυλακές, δεν έχει δικαιοδοσία εντός αυτών και το θέμα αν θα έπρεπε να συλληφθείς ο βαρυποινίτης, στο κελί του οποίου βρέθηκε το κινητό και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου ή να απομονωθεί, είναι κάτι που χειρίζεται με εσωτερικό κανονισμό η διεύθυνση των φυλακών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη στην Σκαρίνου, όπου ο ιδιοκτήτης και κατηγορούμενος της υπόθεσης τοποθετεί το εαυτό του, δύο εβδομάδες περίπου πριν το φόνο Καλογερόπουλου φαίνεται να υπήρξε συνάντηση του Καλογερόπουλου και του άλλου θύματος στυγερής δολοφονίας 37 ώρες αργότερα του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Οι δύο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, ήρθαν όμως σε ρήξη με τον 44χρονο ιδιοκτήτη της έπαυλης, αλλά κι άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο επίσης εκπροσωπούσε ξένο μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος φαίνεται να απαιτούσε επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού. Το τέταρτο πρόσωπο δεν έχει μιλήσει ακόμα.

Αυτό που ανησυχεί επίσης, είναι και το γεγονός ότι η βομβιστική επίθεση στις 2.30 τα ξημερώματα, σε κατάστημα ειδών ένδυσης που σήκωσε στο πόδι την Έγκωμη, φαίνεται να συνδέεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με τον δεύτερο φόνο αυτόν του Αλεξη Μαυρομιχάλη. Ειδικότερα, φαίνεται πως ήταν ένα μήνυμα με αποδέκτη όχι τον 72 ετών ιδιοκτήτη, αλλά συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο επίσης φέρεται να έχει κάποια σχέση με τον δολοφονηθέντα Αλεξη Μαυρομιχάλη. Οι Αρχές ψάχνουν στα κλειστά κυκλώματα και αναζητούν μαρτυρίες ενώ παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Αναμένουν επίσης τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για  κατάθεση.  

Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 περασμένου Απριλίου σε συνέντευξή η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, έλεγε ότι η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές παραμένει ένα ανοικτό ζήτημα για το υπουργείο της, είναι αποδεδειγμένο ότι το σωφρονιστικό ίδρυμα κατά καιρούς λειτουργεί ως εκκολαπτήριο εγκλήματος και διαβεβαίωνε ότι θα επεξεργαστεί ένα ολιστικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος που θα βάλει τέλος στα ζητήματα του υπερπληθυσμού και της χρήσης κινητών τηλεφώνων.  «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι δεν έγινε απολύτως τίποτε, παρά το γεγονός ότι επί προηγούμενης Υπουργού Δικαιοσύνης,  της κυρίας Στέφης Δράκου, υπήρξαν συγκεκριμένες εισηγήσεις προ τον τέως πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για επίλυση των προβλημάτων στις κεντρικές φυλακές. Η κυρία Στέφη Δράκου είχε παραδώσει αυτές τις εισηγήσεις στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις ημέρες εκείνες που είχε συγκληθεί σύσκεψη για τις Κεντρικές Φυλακές στο Προεδρικό, πλην όμως είχε νοσήσει με κορωνοϊό η τότε Διευθύντρια των Φυλακών και η παρατεταμένη ασθένεια της μετέθεσε το θέμα στην επόμενη κυβέρνηση.

Οι εισηγήσεις της κυρίας Δράκου είναι όμως ενώπιον και της προεδρίας και της νύν υπουργού Δικαιοσύνης. Το ερώτημα είναι ποιες από αυτές υλοποιήθηκαν. Αυτές οι εισηγήσεις έμειναν στα συρτάρια καθώς φαίνεται, διότι και κινητά συνεχίζουν να εισερχονται στις Φυλακές και εγκλήματα να οργανώνονται από εκεί. Να θυμίσουμε ότι αυτές οι εισηγήσεις είχαν γεννηθεί από τα ευρήματα και το πόρισμα των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, τους οποίους είχε διορίσει ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης μετά τις αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ πέρσι τον Ιούλιο για εμπορία χρήση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις Φυλακές, όπως επίσης και περιστατικών ακραίας βίας. Στους όρους εντολής των τεσσάρων ποινικών ανακριτών υπό τον πρώην δικαστή του Ανωτάτου Μιχαλάκη Χριστοδούλου, ήταν και οι δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες είχαν εκδοθεί εκείνη την περίοδο και ευκρινώς αναφέρονταν σε οργανωμένα εγκλήματα μέσα από τις Φυλακές.

Σε παρέμβαση η παρουσιάστρια και διευθύντρια σύνταξης του Σίγμα, Πέτρα Αργυρού, ανέφερε ότι «εάν ενάμιση χρόνο μετά οι Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες είναι ελεγχόμενες από τις Αρχές της Πολιτείας παραμένουν μηχανή παραγωγής εγκλήματος σκεφτείτε τι στο καλό συμβαίνει έξω στην κοινωνία. Χάνουμε τα παιδιά μας, όλο και βουλιάζουν στα ναρκωτικά. Γιατί για τα ναρκωτικά γίνονται όλα. Που είναι το αίσθημα ασφάλειας, που πάει η δημόσια ασφάλεια για την οποία προειδοποίησαν με δραματικό τόνο τότε και ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας; Κανένας δεν τολμά να τα βάλει με το άντρο του οργανωμένου εγκλήματος στις Κεντρικές Φυλακές. Γιατί; Ποιοι κρύβονται πίσω; Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα; Ποιοι; Ποιοι έχουν τόσο μεγάλες εξαρτήσεις από τον υπόκοσμο που κρατάνε πίσω τα πράγματα; Ακόμα και προχθές ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσιης, είχε προειδοποιήσει για τις φατριές και τους νέους παίχτες που είναι αδίστακτοι. Οι κυβερνώντες κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Προειδοποίησε ο Κόσιης, το κράτος πρέπει να τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα, αλλιώς θα χτυπήσει και το ίδιο το κράτος. Δυστυχώς, όμως δεν γεννήθηκε ακόμα άλλος Κόσιης!». 

Διαβάστε επίσης: Ψάχνουν μαρτυρία για να «δέσουν» τον φόνο Καλογερόπουλου - Τέσσερις συλλήψεις

Keywords
Τυχαία Θέματα