Στο προσκήνιο η δολοφονία της Χριστίνας Καλαϊτζίδου-Το παράπονο του πατέρα της

 Στο προσκήνιο επανήλθε η δολοφονία της Χριστίνας Καλαϊτζίδου με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο πατέρας της Χριστίνας, Χριστόφορος Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στη δολοφονία της κόρης του αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς ο ίδιος έχει αναλάβει να αναθρέψει τα εγγόνια του.

Ερωτηθείς αν γνώριζε τις απειλές που δεχόταν η Χριστίνα από τον πρώην σύντροφο της είπε ότι «το μόνο που είχαμε μάθει ήταν τέλος Φεβρουαρίου, μας έκρυβε όλα αυτά

που περνούσε. Ο λόγος ήταν επειδή είχαμε την μεγάλη αδερφή της άρρωστη και γι’ αυτό δεν ήθελε να μας επιβαρύνει.

Τον Φεβρουάριο όταν μας το είπε πήρα την Αστυνομία τηλέφωνο. Ήρθε η Αστυνομία τον πήραν μέσα και το βράδυ τον είχανε αφήσει ελεύθερο. Όταν τους ρώτησα γιατί τον αφήσατε ελεύθερο μου είπαν ‘δεν τον αφήσαμε ελεύθερο, βγήκε να καπνίσει ένα τσιγάρο και εξαφανίστηκε’». 

Το παράπονο τους προς την κυβέρνηση είναι για τα παιδιά της Χριστίνας, «τα παιδιά γεννήθηκαν στο Παραλίμνι όμως δεν έχουν δικαιώματα. Δεν έχουν ούτε ταυτότητα ούτε διαβατήριο».

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη Χριστίνα Καλαϊτζίδου εντοπίστηκε νεκρή την οικία της στη Δερύνεια το Μάρτιο του 2012 αφήνοντας ορφανά τα τρία της παιδιά. Η αρχική διερεύνηση της αστυνομίας κατέδειξε ως αιτία θανάτου τις αναθυμιάσεις από αναμμένο τσιγάρο. Ο πατέρας της άτυχης Χριστίνας, Χριστόφορος Καλαϊτζίδης, αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή το πόρισμα της Αστυνομίας, υποδεικνύοντας ως δολοφόνο της Χριστίνας τον σύζυγο της.

Δείτε επίσης: Θανάσης, Χριστίνα και Βαγγέλης ξεγύμνωσαν την ποινική διερεύνηση

Το 2014 αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος της Χριστίνας Καλαϊτζίδου αποτελούσε εγκληματική ενέργεια. Ο στραγγαλισμός της αποδείχτηκε επιστημονικά, αφού έγινε εκταφή της σορού της και νέα νεκροτομή. Ο σύζυγος της Γιώργος Κυριακίδης παραδέχθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, μετά από συμβιβασμό της υπεράσπισης με την Κατηγορούσα Αρχή, η οποία απέσυρε την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης. Στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Μέχρι σήμερα ο κ. Καλαϊτζίδης διεκδικεί αποζημιώσεις από το κράτος έτσι ώστε να μπορέσει να αναθρέψει και να σπουδάσει τα εγγόνια του.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστίνας Καλαϊτζίδου#45Το,christinas kalaitzidou#45to