Στον ΠτΔ από το ΕΒΕ Πάφου όλα τα έγγραφα για δρόμο Εζουσας-αεροδρομίου

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη μελέτη οικολογικής αξιολόγησης του ΕΒΕ Πάφου που έγινε για τον δρόμο από τον κυκλικό κόμβο παρά την Έζουσα μέχρι το αεροδρόμιο Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μάης ανέφερε πως το ΕΒΕ έχει αναθέσει σε εξειδικευμένο γραφείο την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της γνωμοδότησης και εν πολλοίς επιβεβαιώνει τις

αρχικές παρατηρήσεις του ΕΒΕ επί της γνωμοδότησης, ενώ ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού συμπλήρωσε πως τα ευρήματα τα οποία έχουν προκύψει μέσα από την αξιολόγηση από τους ανεξάρτητους μελετητές συμπίπτουν με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του ΕΒΕΠ.

Αυτούσια η αξιολόγηση αποστάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και το ΕΒΕ ζητά από τον Πρόεδρο «να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για το συγκεκριμένο αυτό έργο».

Σύμφωνα με τον κ. Μάη, επιβεβαιώνονται οι απόψεις και οι εκτιμήσεις του ΕΒΕ Πάφου ότι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος, £δεν έχει βασιστεί πάνω σε επιστημονικά στοιχεία, αλλά αντιθέτως έχει βασιστεί πάνω σε απόψεις κάποιων τρίτων, όπως στην επιστολή κοινοταρχών της περιοχής με όχι αντικειμενικά κριτήρια αλλά με υποκειμενικά κριτήρια, παρουσιάζοντας τα ως περιβαλλοντικές ευαισθησίες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου η γνωμοδότηση «περιείχε κάποιες ανακρίβειες, όπως την ύπαρξη μεσογειακού χελιού στον ποταμό που δεν φαίνεται να υπάρχει αλλά και θέση της Περιβαλλοντικής Αρχής και κάποιων άλλων ΜΚΟ ότι δεν μπορούν να προταθούν τρόποι οι οποίοι να ανατρέψουν τυχόν αρνητικά τα οποία παρουσιάζονταν στη γνωμοδότηση».

Ο κ. Μάης αναφέρθηκε και στην κοιλαδογέφυρα που είναι μήκους περίπου 40 μέτρων που πρότεινε το ΕΒΕ στη μελέτη του, που μπορούν να γίνουν πυλώνες εκατέρωθεν της όχθης του ποταμού χωρίς να επηρεάζονται τα χέλια, κατέληξε.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού ανέφερε πως ο δρόμος διασύνδεσης Πάφου- αεροδρομίου βρίσκεται στις προτεραιότητες του ΕΒΕ Πάφου, το οποίο καταβάλλει αρκετές συντονισμένες προσπάθειες για την υλοποίηση έργων υπερτοπικής σημασίας για την πόλη και επαρχία Πάφου, όπως είναι και αυτό το οδικό δίκτυο.

Στόχος μας συνέχισε, είναι η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου που θα συνδέσει το αεροδρόμιο Πάφου με την τουριστική περιοχή μέχρι τη Μαρίνα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Πότιμα στην Πέγεια.

Πρόκειται σημείωσε για  καθαρά κυβερνητική απόφαση αλλά το ΕΒΕ έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που να τεκμηριώνει μια τέτοια υλοποίηση του έργου στη βάση του δημοσίου συμφέροντος.

Αναφορικά με το δεύτερο έργο υποδομής που παρακολουθεί και προωθεί το Επιμελητήριο Πάφου ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως είναι ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων. Όπως δήλωσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από αρμόδια κρατικά τμήματα έχει προωθηθεί το έργο από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στα Δημόσια έργα, καθώς είναι έργο πολεοδομικό. Πρόσθεσε πως είναι έτοιμο να προσφοροδοτηθεί εντός των ημερών από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για κατασκευαστικά σχέδια.

Συνεπώς συνέχισε αυτό το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένεται η προκήρυξη και η προσφοροδότηση του έργου, συμπλήρωσε. Είπε τέλος πως τα χρονοδιαγράμματα που είναι καθοριστικά στην υλοποίηση των μεγάλων έργων θα παρακολουθούνται από το ΕΒΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα