Συμμετοχή αντιπροσωπίας της Βουλής στη Φθινοπωρινή Συνάντηση της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης, επικεφαλής και μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν αύριο στο Ερεβάν για να συμμετάσχουν στην 21η Φθινοπωρινή Συνάντηση, την οποία φιλοξενεί η Αρμενική Εθνοσυνέλευση μεταξύ 18 και 20 Νοεμβρίου 2023.

Γενικό θέμα της Φθινοπωρινής Συνάντησης είναι ο ρόλος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

στην αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων και επιμέρους θέματα συζήτησης, η απόκριση του ΟΑΣΕ στις ένοπλες συγκρούσεις, η διαφθορά ως απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια και η προστασία των μειονοτήτων. Την Φθινοπωρινή Συνάντηση θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, κ. Nikol Pashinyan, και ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης κ. Alen Simonyan.

Η κα Χαραλαμπίδου, ως Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, θα προεδρεύσει της συζήτησης για το θέμα της διαφθοράς ως θεμελιώδους απειλής για την ειρήνη και την ασφάλεια. Στην συζήτηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές εκπρόσωποι από την Παγκόσμια Τράπεζα, το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR) και την αρμόδια αρχή για την πρόληψη της διαφθοράς στην Αρμενία.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Συνάντησης θα διεξαχθεί το Μεσογειακό Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν αντιπροσωπείες των Μεσογειακών Εταίρων του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία. Θέμα του Φόρουμ θα είναι η τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή.

Η κα Χαραλαμπίδου και ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητά τους ως Αντιπρόεδροι της ΚΣ ΟΑΣΕ, θα λάβουν μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηγιάννη, ως Αντιπρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής της Κ.Σ ΟΑΣΕ για την Μετανάστευση, θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Επ. Ελέγχου: Τονίστηκε ότι η μεταρρύθμιση ΤΑ θα εξυγιάνει προβλήματα στα ΚΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα