Συμμετοχή Χατζηγιάννη σε έκτακτη Συνάντηση του Προεδρείου της ΚΣ ΟΑΣΕ

Ολοκληρώθηκαν χθες στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της έκτακτης Συνάντησης του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Σε συζήτηση που αφορούσε τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΕ και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, o Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη σημείωσε ότι ο εν λόγω

διεθνής οργανισμός κατάφερε να λειτουργήσει και να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση σε περιόδους μεγάλων εντάσεων και σημαντικών προκλήσεων κατά της δημοκρατίας, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, παραμένοντας ως πλατφόρμα διαλόγου. Τόνισε δε ότι οι ίδιες αρχές πρέπει να ισχύσουν και στην παρούσα συγκυρία και επισήμανε τη σημασία ανάπτυξης εργαλείων για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας ιδίως κατά την περίοδο συγκρούσεων.  Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε, εξάλλου, την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της ΚΣ ΟΑΣΕ με τις εκτελεστικές δομές του ΟΑΣΕ και ιδιαίτερα με το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανταλλάχθηκαν τέλος απόψεις για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον ασφάλειας αλλά και τις προκλήσεις στην πολυμέρεια και τη συνεργασία όπως διαμορφώνονται στην περιοχή του ΟΑΣΕ.  

Keywords
Τυχαία Θέματα