Συνταγή για σπανακόρυζο

Το σπανακόρυζο είναι ένα απο τα πιο νόστιμα πιάτα για να κάνετε για μεσημεριανό.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή 

Υλικά για 4 άτομα

1 κ. σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης

1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

750 ml. νερό βρασμένο

1 ½ λεμόνι, τον ζωμό

3 κ.σ. άνηθο

100 ml. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα (ταβάς) σε ήπια ένταση, βάζετε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’ να πάρει λίγο χρώμα και γεύση. Προσθέτετε το σπανάκι να σοταριστεί
μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 5’ περίπου. Επίσης στον βραστήρα βράζετε νερό.Μόλις μαλακώσει το σπανάκι, προσθέτετε το ρύζι και στη συνέχεια το βραστό νερό που αναλογεί στο ρύζι που βάλατε (εδώ 750ml). Στην συνέχεια προσθέτετε την μισή ποσότητα απ’ το ζουμί του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20’ περίπου με ανοιχτή τη κατσαρόλα, μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά και τότε προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και διορθώνετε σε λεμόνι αν χρειάζεται.

Πηγή: caruso.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα