Ταξιδιωτική οδηγία Ισραήλ για Τουρκία λόγω κινδύνου τρομοκρατικού

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ προειδοποίησε να μην ταξιδέψει κανείς Ισραηλινός στην Τουρκία, το Μαρόκο, την Ιορδανία και την Αίγυπτο «λόγω κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης».

Στη δήλωση υποστηρίζεται ότι οι κίνδυνοι αυξήθηκαν με τις επιθέσεις στη Γάζα.

"Έχουν περάσει πάνω από 5 μήνες από την έναρξη του πολέμου. Η πιθανότητα τρομοκρατικών απειλών εναντίον Ισραηλινών και Εβραίων είναι πολύ υψηλή".

Σύμφωνα με την τουρκική Independent,

το συμβούλιο ισχυρίστηκε ότι «οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, καθώς και το Ιράν και η Χαμάς, αυξάνουν τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων».

Προσοχή και κατά τη Eurovision

Από την άλλη πλευρά, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί, είπε στους Times of Israel, έναν από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς ιστότοπους της χώρας, «αυτές οι δημοσιεύσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι άνθρωποι που θα πάνε να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Σουηδία θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί.

Ο τραγουδιστής Eden Golan θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 7-11 Μαΐου.

Συνιστώντας στους Ισραηλινούς πολίτες που θα πάνε στο Μάλμε να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο μυστικά τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, ο αξιωματούχος είπε , "Μην βαδίζετε με ισραηλινές σημαίες. Μιλήστε εβραϊκά μεταξύ σας, αλλά μην φωνάζετε για να μην σας ακούν οι άλλοι".

Ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι το Μάλμε, το οποίο έχει μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, «δεν είναι μια φιλική περιοχή για τους Ισραηλινούς».

Η Haaretz, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες του Ισραήλ, έγραψε ότι οι πολίτες που θα πάνε στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στη Γαλλία μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί.

Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ είχε εκδώσει επίσης προειδοποίηση τον Οκτώβριο να αποφεύγονται τα ταξίδια σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και το Μαρόκο λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα