Την πρόταση για Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης συζήτησαν Πρόεδρος ΕΔΕΚ- ΥΠΑΜ

Την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση στη Βουλή για τη σύσταση Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, το πρωί της Παρασκευής, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, με τον κ. Πάλμα να χαρακτηρίζει τη συνάντηση εποικοδομητική.

Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών

και τον Υπουργό Άμυνας για την υιοθέτηση και υλοποίηση της πρότασης της ΕΔΕΚ για την αύξηση και την αποκατάσταση του επιδόματος των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, το οποίο μειώθηκε στο 50% λόγω της κρίσης του 2013.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα του ενδιαφέροντος και της αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας, μεταξύ των οποίων τα θέματα που αφορούν τη μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ και το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την επαγγελματική τους προοπτική έτσι ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης και άλλα ζητήματα που αφορούν θέματα λειτουργίας του Υπουργείου Άμυνας και συνεργασίας με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής».

Επίσης, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Υπουργό Άμυνας για την πρόθεσή του να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση για τη σύσταση Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, στο οποίο θα κατατίθενται οι έκτακτες εισφορές αμυντικής θωράκισης, έτσι ώστε αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται προς την κατεύθυνση των οπλικών συστημάτων και του εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή η ειλικρινής και πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία θα συνεχίσει, γιατί υπάρχει μια αμοιβαιότητα και ένας κοινός στόχος: πώς θα μπορέσουμε τα κόμματα, το Υπουργείο Άμυνας, η Κυβέρνηση και η Βουλή να συνεισφέρουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς, ειδικά αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας «για τον υποστηρικτικό και εποικοδομητικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα θέματα που προκύπτουν στο Υπουργείο Άμυνας και υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια με έναν τρόπο υπερκομματικής προσέγγισης των πραγμάτων».

Ο κ. Πάλμας έκανε λόγο για μια «εξαιρετική, ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση», κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο Άμυνας. Όπως είπε, «έχουμε πάρει υποσχέσεις από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι θα είναι δίπλα μας και θα υποστηρίξει όλα όσα προκύπτουν από τις ανάγκες που έχουμε ως Υπουργείο».  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, Πρόεδρος ΕΔΕΚ#45 ΥΠΑΜ,tameio amyntikis thorakisis, proedros edek#45 ypam