Τ/κ Τύπος: Αντιδράσεις για παραχώρηση υπηκοότητας σε 14 παιδιά μεικτών γάμων

H Diyalog (01.03.24) αναδημοσιεύει είδηση της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε το πρώτο βήμα για παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με πολίτες της Τουρκίας ή άλλων χωρών και ότι ενέκρινε την παραχώρηση 14 υπηκοοτήτων, σύμφωνα με την επισκόπηση του Τουρκικού και Τουρκοκυπριακού Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχουρμαν (Tufan Erhürman) ήταν ο πρώτος που αντέδρασε από τα κατεχόμενα για τα «κριτήρια τα οποία συνιστούν παράδειγμα ρατσισμού»,

κατά την έκφρασή της.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έρχουρμαν υποστήριξε το εξής:

«Αν αυτή η είδηση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, είναι πράγματι απίστευτο! Η κυβέρνηση του κ. Χριστοδουλίδη να σταματήσει να μας κοροϊδεύει. Αυτά τα ‘κριτήρια’ είναι εντελώς αντίθετα με τα ανθρώπινα δικαιώματα! Τόσο η ΕΕ όσο και τα ΗΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν περισσότερο σιωπηλοί στο θέμα αυτής της καταφανούς παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Εξάλλου, η Avrupa (01.03.24) δημοσιεύει δήλωση του «Κινήματος Επίλυσης του Προβλήματος Μεικτών Γάμων», το οποίο αναφέρει ότι η εν λόγω απόφαση «είναι πολύ σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο».

Στην γραπτή δήλωση του κινήματος αναφέρεται ότι τυγχάνει επεξεργασίας το σύστημα έγκρισης υπηκοοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε παιδιά που έχουν πρόβλημα σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που καθορίστηκαν και ότι δόθηκε υπηκοότητα σε 14 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Ερχιουρμάν: Η απόκτηση υπηκοότητας ΚΔ είναι δικαίωμα, όχι χάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τκ Τύπος, Αντιδράσεις,tk typos, antidraseis