Το απόλυτο χάος στο Νοσοκομείο Πάφου

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Νοσοκομείο Πάφου, αφού όπως όλα δείχνουν, γιατροί που βρίσκονται on call, λειτουργούν κατά το δοκούν και αρνούνται να μεταβούν στο νοσοκομείο ακόμη και για σοβαρά περιστατικά.

Μια τέτοια περίπτωση κατήγγειλε σήμερα στο ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας.

Ασθενής μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών με εγκεφαλικό και παρόλο που οι επι καθήκοντι ιατροί ενημέρωσαν επανειλημμένως την ακτινολόγο ότι έπρεπε να μεταβεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, εκείνη αρνήθηκε.

Το ίδιο έπραξε και δύο μέρες αργότερα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που βλέπει το φώς της δημοσιότητας, αφού την περασμένη Δευτέρα, γυναικολόγος του νοσοκομείου Πάφου, αρνήθηκε να ξεγεννήσει έγκυο.

Η γυναίκα, η οποία διένυε την τριακοστή τρίτη εβδομάδα κύησης μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών με φρικτούς πόνους και αιμορραγία.

Το επι καθήκοντι προσωπικό κάλεσε αμέσως τον γυναικολόγο που ήταν on call, καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε πρόωρο τοκετό, αλλά μάταια...

Τελικά, οι μαίες ξεγέννησαν τη γυναίκα τα ξημερώματα, εν τη απουσία του γυναικολόγου, ενώ το νεογέννητο μεταφέρθηκε διασωληνομένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Άμετρο ήταν, ωστόσο, το θράσος του γυναικολόγου, ο οποίος την επόμενη μέρα δεν δίστασε να ''στολίσει'' κυριολεκτικά τη λεχώνα, με προσβλητικές εκφράσεις και άσεμνες χειρονομίες, όταν εκείνη ζήτησε να μάθει το λόγο της άρνησής του.

Ανάλογο, μάλιστα, περιστατικό συνέβη την ίδια μέρα με άλλη έγκυο. Έκθεση γεγονότων για το περιστατικό ζήτησε ο Υπουργός Υγείας απο τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα