Το «διάβασε» σωστά, το κέρδισε άνετα

Το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος της μοίρα του την κούρσα για την πρώτη θέση στο τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος εξασφάλισε ο Απόλλωνας με το εντός έδρας 3-0 επί της ΑΕΚ.

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ο Γιάννης Πετράκης «διάβασε» καλά τόσο το εκτός έδρας 1-1 με την Καρμιώτισσα όσο και τους Λαρνακείς, έβγαλε τα κατάλληλα συμπεράσματα και παρέταξε έτσι την ομάδα του, ώστε να φτάσει στη νίκη.

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γκολ

για το παιχνίδι των «κυανολεύκων» και με την άκρως επιθετική ενδεκάδα που στελέχωσε (Ψύχας στο αριστερό άκρο της άμυνας, Μάρκοβιτς ως «εξάρι» και ο Ματέι μαζί με τον Μπίσεσβαρ) το επεδίωξε συστηματικά κι επίμονα.

Στην επιλογή αυτών των προσώπων τον ώθησε και το «διάβασμα» του αντιπάλου, αφού η ΑΕΚ αφ’ ενός δεν έχει στον άξονα τον παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα, αφ’ ετέρου είναι επιρρεπής στο λάθος, όταν δέχεται πίεση.

Η σχεδόν μηδαμινή παραγωγή ευκαιριών από τους Λαρνακείς και η σωρεία φάσεων του Απόλλωνα για περισσότερα τέρματα δικαίωσαν τον Πετράκη και την εμπιστοσύνη του τόσο στην ομάδα του όσο και στη δουλειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα