Βαφεάδης για δρόμο Πόλης - Πάφου: Τεχνοκρατικό το θέμα, κάναμε συναντήσεις

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος ερωτήθηκε για το «πολύπαθο» έργο του δρόμου της Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου.

Ερωτηθείς ο κ.Βαφεάδης για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του έργου, είπε εισαγωγικά ότι την Παρασκευή έχουμε διάνοιξη της σήραγγας, γεγονός που σηματοδοτεί την εξέλιξη του έργου.

«Πρόσφατα είχα μια συνάντηση με τον διευθύνων σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρείας. Μου ανέφερε τους προβληματισμούς που έχει γιατί όπως το βλέπουν αυτοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα λατομεία. Δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλα υλικά

για τις επιχωματώσεις. Το τμήμα Δημοσίων Έργων απέρριψε ποιοτικά τα υλικά τα οποία είναι αποτέλεσμα των εκσκαφών από τις εργασίες. Πρότεινε ότι μπορεί να γίνει ανάμειξη με άλλα υλικά για να γίνουν κατάλληλα.

Διαβάστε επίσης: Προ αδιεξόδου ο δρόμος Πάφου–Πόλης - Επιστολή Intrakat σε Υπ.Μεταφορών

Κάποιες απαιτήσεις του εργολάβου αξιολογούνται από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων. Στο επίπεδο του Υπουργείου είδαμε το θέμα μαζί με τον Γενικό Διευθυντή ο οποίος ανέλαβε να διερευνήσει περαιτέρω και θα διευθετήσουμε ξανά μια συνάντηση με την εταιρεία όπου θα εξηγήσουμε τις θέσεις της Κυβέρνησης καθώς και τις εναλλακτικές προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στο έργο», είπε. 

Συμπλήρωσε ότι το θέμα των υλικών δεν μπορούσε να προβλεφθεί. «Τα υλικά εξετάζονται όταν γίνει η εκσκαφή. Αναφορικά με το θέμα των λατομείων, ήταν μια εξέλιξη που δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Πρέπει να δούμε ποια λύση μπορεί να βρεθεί. Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα ο Υπουργός είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών έδωσε μια παράταση χρόνου αλλά είπε ότι αυτά είναι τα θέματα συνεχίζονται και εξετάζονται. Εμείς δεν έχουμε λόγο ως Κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρα θέμα τεχνοκρατικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαφεάδης, Πόλης #45 Πάφου, Τεχνοκρατικό,vafeadis, polis #45 pafou, technokratiko