Βίντεο IDF: «Η Iσλαμική Τζιχάντ πίσω από το χτύπημα στο νοσοκομείο»

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δημοσιεύουν πλάνα από drone που λένε ότι αποδεικνύουν ότι η θανατηφόρα έκρηξη στο Βαπτιστικό Νοσοκομείο Al-Ahli στη Λωρίδα της Γάζας δεν προκλήθηκε από το πυροβολικό του, το οποίο λέει ότι θα είχε αφήσει κρατήρα και όχι ένα φλεγόμενο πάρκινγκ και στέγες.

A failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization

hit the Al Ahli hospital in Gaza City.

IAF footage from the area around the hospital before and after the failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization: pic.twitter.com/AvCAkQULAf

Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

Το βίντεο δείχνει εικόνες από το πάρκινγκ του νοσοκομείου, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας εκατοντάδες θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας της Χαμάς.

Οι εικόνες δείχνουν ότι από την έκρηξη προκάλεσε μεγάλη φωτιά στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κρατήρας. Τα ισραηλινά χτυπήματα γενικά αφήνουν μεγάλες τρύπες στο έδαφος, λέει ο στρατός.

Τα πλάνα του drone δείχνουν επίσης βλήματα που προσγειώθηκαν στην οροφή των κοντινών κτιρίων, τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άθικτα.

Το Ισραήλ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι μια από τις αεροπορικές του επιδρομές προκάλεσε την έκρηξη και αντ' αυτού έκανε λόγο για αποτυχημένη ρουκέτα που εκτόξευσε η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Άλλα πλάνα, συμπεριλαμβανομένης μιας ζωντανής ροής του Al Jazeera, φαίνεται να υποστηρίζουν περαιτέρω τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι ένας αποτυχημένος πύραυλος της Γάζας προκάλεσε την έκρηξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα