ΒΙΝΤΕΟ: Θέμα ωρών η υλοποίηση του ανθρωπιστικού θαλάσσιου διάδρομου

Άμεσα και χωρίς να υπάρχει ανάγκη να ολοκληρωθούν οι υποδομές που εξήγγειλαν οι Αμερικανοί, αρχίζει να λειτουργεί ο ανθρωπιστικός θαλάσσιος διάδρομος από τη Λάρνακα στη Γάζα.
  
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα στις Τομές στα Γεγονότα, το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος «Αμάλθεια» ξεκινά άμεσα από την Κύπρο, χωρίς να χρειάζεται να έχει ετοιμαστεί η πλωτή υποδομή εκφόρτωσης, την οποία εξήγγειλε χθες Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν.
  
Η φόρτωση του πλοίου άρχισε ήδη και η αναχώρηση

θα γίνει αύριο Σάββατο 9/3 ή το αργότερο την Κυριακή. Το πλοίο ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «World Central Kitchen» και βρίσκεται εδώ και μέρες στην Κύπρο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, το συγκεκριμένο πλοίο αλλά και άλλα παρόμοια, μπορούν να εκφορτώσουν στη Γάζα χωρίς την ανάγκη νέων υποδομών.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι δεύτερο παρόμοιο πλοίο με τις ίδιες δυνατότητες έχει ενοικιαστεί από χώρα που συμμετέχει στην όλη επιχείριση και σύντομα θα ενεργοποιηθεί.

Σε ότι αφορά στα φορτία, ήδη έχουν καταφθάσει στην Κύπρο δύο φορτία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Αμπού Ντάμπι να σχεδιάζει να στείλει και τρίτο φορτίο σύντομα.

Παράλληλα, υπάρχει ήδη έτοιμο προς αποστολή στη Γάζα, τρίτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο μάλιστα έχει αγοραστεί από την κυπριακή αγορά, από τον ίδιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει προσφέρει και το πρώτο πλοίο που θα αναχωρήσει τις επόμενες ώρες. Ταυτόχρονα, φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια που θα αγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επίσης αναμένεται να καταφθάσει σύντομα.

Όταν ολοκληρωθούν οι πλωτές υποδομές που εξήγγειλαν οι Αμερικανοί, τότε θα αυξηθεί σημαντικά και ο όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας που θα καταφθάνει στη Γάζα μέσω Κύπρου.

Είναι γεγονός ότι η Κύπρος μπαίνει πλέον σε πρώτο πλάνο για ένα ζήτημα ανθρωπιστικής φύσεως που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Κύπρος πρωτοστατεί σε μια «γραμμή ζωής» για να σωθούν άνθρωποι και κυρίως παιδιά. Η Κύπρος έχει γίνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η χώρα μας αφήνει «διπλωματικό αποτύπωμα» και αναβαθμίζει το ρόλο της στην περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας.

Επιπρόσθετα, αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτός ο θαλάσσιος διάδρομος, ανθρωπιστικής μορφής σήμερα, μπορεί να είναι χρήσιμος και μετά το πέρας του πολέμου, δηλαδή μπορεί ο ίδιος διάδρομος  να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα και για μεταφορά οικοδομικών υλικών, για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι Ερντογάν και Τουρκία προσπάθησαν με δηλώσεις τους να αποτρέψουν τη δημιουργία του διαδρόμου.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: 

Ικανοποίηση ΠτΔ για την υλοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα

Ελπίδα Φον ντερ Λάιεν για έναρξη ανθρωπιστικού διαδρόμου την Κυριακή

Keywords
Τυχαία Θέματα