«Βουλευτές με Rolex, Chanel και ρολόγια €50.000» : Αντιπαράθεση στην Επ.Θεσμών

Στις 2 επόμενες εβδομάδες αναμένεται αναθεωρημένη πρόταση νόμου για το Πόθεν Έσχες, είπε ο Δημήτρης Δημητρίου, Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η οποία συνήλθε την Τετάρτη για να συνεχίσει τη συζήτηση για τα νομοθετήματα που αφορούν το Πόθεν Έσχες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι συζητήθηκαν τα νομοθετήματα που αφορούν το πόθεν έσχες και τον Νόμο 49 που αφορά τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, τους βουλευτές, τους Υπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Νόμο 50 που αφορά τα δημόσια εκτεθειμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με

την εφημερίδα Φιλελεύθερος, όταν η συζήτηση στράφηκε στα τιμαλφή που έχουν στην κατοχή πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, έγιναν αναφορές σε μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία έχουν πέραν του ενός ρολογιού πολυτελείας μάρκας Rolex, τσάντες κόστους αρκετών χιλιάδων ευρώ, όπως Chanel και Hermes, καθώς και ρολόγια αξία 50.000 ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η τοποθέτηση για βουλευτές, οι οποίοι στο παρελθόν ψεύδονταν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον οικονομικό έλεγχο και τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων δεν είχαν σχέση με τα δηλωμένα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με ίδιο δημοσίευμα, ο Δημήτρης Δημητρίου, στο πλαίσιο της συζήτησης είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ξέρω βουλευτές που έχουν Rolex και όχι ένα».  Επίσης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, αναφέρθηκε σε ρολόγια που έχουν αξία 50.000 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου μίλησε για περιπτώσεις βουλευτών «με δάνεια τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα και περιουσίες πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματά τους». Οι ίδιοι, όπως είπε η κ. Χαραλαμπίδου, «στέκονταν μπροστά στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και έλεγαν ότι «μα εμένα με έλεγξε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός». Και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δεν ελέγχει ποτέ ατομικά βουλευτές. Ελέγχει κατευθείαν τις τράπεζες».

Η  Χαραλαμπίδου, πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να φωτογραφίζουν οι δημοσιογράφοι τις τσάντες και τα χέρια γυναικών βουλευτών, για να διαπιστώσουν αν τα τιμαλφή (κοσμήματα κ.τ.λ.) έχουν δηλωθεί. Σε άλλο σημείο, είπε πως τυχόν δημοσιοποίηση των τιμαλφών βουλευτών, θα αντιστοιχεί με παροχή πληροφοριών σε εγκληματικά στοιχεία: «(…) να ξέρουν οι κλέφτες τι έχω και δεν έχω».

Διαβάστε επίσης: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Ελεγκτική λέει η αρχιτέκτονας του κτηρίου της ΝΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα