Βρετανικό «Σύνταγμα Ιππικού» αναλαμβάνει την επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής

Το Σύνταγμα Οικιακού Ιππικού (Household Cavalry Regiment) προετοιμάζεται για να αναλάβει έναν βασικό ρόλο ως μέρος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας  (army.mod.uk).

Το Σύνταγμα, που εδρεύει στους στρατώνες Ward στο Bulford, θα περιπολεί τη νεκρή ζώνη γνωστή και ως «Πράσινη

Γραμμή» που χωρίζει  τον κατεχόμενο τουρκοκυπριακό Βορρά και τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ειρηνευτική αποστολή είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες αποστολές των Ηνωμένων Εθνών. Περίπου 260 στρατιώτες αποτελούν τη βρετανική συνεισφορά γνωστή ως Op TOSCA . 

Οι στρατιώτες παρακολουθούν μόνιμα τη ζώνη με περιπολίες με οχήματα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας και εκτελώντας σημαντικό ρόλο συνδέσμου με τους ντόπιους και τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «ένα σημαντικό μέρος του ρόλου τους θα είναι η οικοδόμηση σχέσεων με τις αντίπαλες δυνάμεις, έτσι ώστε τα προβλήματα να μπορούν να επιλυθούν χωρίς κλιμάκωση».

Ο Δεύτερος Διοικητής του εν λόγο Συντάγματος, Ταγματάρχης Paul Chishick, είπε: «Περίπου 260 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των ενισχύσεων από το Royal Yeomanry , που είναι η ζευγαρωμένη μονάδα εφέδρων ιππικού μας, και μέλη του Βασιλικού Πυροβολικού 5 Συντάγματος θα αναπτυχθούν αργότερα αυτόν τον μήνα».

«Η εκπαίδευση ανέπτυξε τις δεξιότητές τους στη διαπραγμάτευση, τη διαμεσολάβηση και την παρατήρηση. Ο ρόλος τους θα απαιτήσει διακριτικότητα και επαγγελματισμό για να αποτραπεί οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να διαταράξει την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο», προσθέτει.

Η εκπαίδευσή τους έγινε από το Mission Ready Training Center (MRTC), δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει ότι το προσωπικό που αναπτύσσει είναι πλήρως εκπαιδευμένο για να ανταποκρίνεται στις πολλές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Τα στρατεύματα που αναπτύχθηκαν ανέλαβαν μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν με μια επίσημη επικύρωση γνωστή ως Άσκηση Πρόβα Αποστολής (MRX).

Το MRX βασίζεται στο τρέχον περιβάλλον και βοηθά τους στρατιώτες να τελειοποιήσουν τον ρόλο τους και τις Μόνιμες Λειτουργικές Διαδικασίες τους (SOP). 

Το MRTC λαμβάνει ενημερωμένες εκθέσεις από την Κύπρο, επομένως οποιεσδήποτε αλλαγές, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές, μπορούν να επαναληφθούν στην εκπαίδευση για να διασφαλιστεί ότι είναι επιχειρησιακά ενημερωμένες

Όλα λαμβάνουν χώρα υπό το άγρυπνο βλέμμα της εκπαιδευτικής ομάδας του MRTC και του 10ου Συντάγματος Επιμελητείας των Γκουρκών της Queen's Own Gurkha (QOGLR) που βρίσκενται επί του παρόντος στο νησί και τους οποίους θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα Οικιακού Ιππικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα