Υποβρύχιο Τιτανικού: Τι είναι οι ηχοσημαδούρες; (BINTEO)

Στην προσπάθεια ανεύρεσης του υποβρυχιίου TITAN έχει γραφτεί ότι ένα καναδικό στρατιωτικό αεροσκάφος εντόπισε "κτυπήματα" στην περιοχή μετά την ανάπτυξη ηχητικών σημαδούρων, οι λεγόμενοι ηχοσημαντήρες – Sonobuoy.

Ποιες είναι όμως οι συσκευές και πώς χρησιμοποιούνται;

Χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από την έρευνα έως τις αποστολές διάσωσης, ακόμη και τον πόλεμο, οι ηχοσημαδούρες-ηχοσημαντήρες  είναι ένα σημαντικό εργαλείο για υποβρύχιες έρευνες.

Οι συσκευές πέφτουν από αεροσκάφη στο νερό, όπου κατεβαίνουν στο απαιτούμενο

βάθος.

Διαβάστε επίσης: Υποβρύχιο Τιτανικού: Κάθε 30 λεπτά ακούγονταν ήχοι - «Δεν βρήκαμε ακόμα κάτι»

Ένας επιφανειακός πλωτήρας με ραδιοπομπό πέφτει επίσης για να διατηρηθεί η επικοινωνία μεταξύ του σόναρ και του αεροσκάφους από πάνω.

Τα σόναρ εκπέμπουν ηχητική ενέργεια - που συνήθως αναφέρεται ως "ping" - και στη συνέχεια περιμένουν την ηχώ που επιστρέφει από ένα υποβρύχιο αντικείμενο.

Μόλις ο εξοπλισμός πάρει την ηχώ, μεταδίδει τις πληροφορίες πίσω στον επιφανειακό σημαντήρα και μετά πίσω στο αεροσκάφος.

Οι Sonobuoys μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ακούτε απλά ήχους στο νερό - όπως τον ήχο των εχθρικών υποβρυχίων.

Οι σημαδούρες αναπτύχθηκαν αρχικά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για την ανίχνευση γερμανικών U-boat και εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό εργαλείο στον υποβρύχιο πόλεμο.

Αλλά οι συσκευές αναπτύσσονται τώρα για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, όπου μπορούν να χαρτογραφήσουν τη θέση ενός σημείου συντριβής αεροσκάφους, ενός βυθισμένου πλοίου ή επιζώντων στη θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα