Αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Α. Γρέγου

Αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας και κατοχής όπλου που είχε χορηγηθεί στον χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Αντώνη Γρέγο μετά το σοβαρό περιστατικό που είχε συμβεί τον περασμένο Μάιο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του και από καθαρή τύχη δεν σκοτώθηκε κάποιος άνθρωπος. Για τον κ. Γρέγο κρίθηκε ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου, ενώ ο ίδιος έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Αντιμέτωπος

με το ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκεται και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Γ. Γερμενής, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει εις βάρος του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης. Προς το παρόν η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας που του είχε χορηγηθεί.

Αυτά επισημαίνονται σε σχετική έγγραφη απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια που διαβιβάστηκε στην Βουλή σε απάντηση ερώτησης 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με πρώτη υπογράφουσα την κυρία Βασιλική Κατριβάνου), γινόταν αναφορά τόσο στο περιστατικό Γερμενή, για τον οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη κατηγορώντας τον ότι αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε, όσο και στην εκπυρσοκρότηση του όπλου του κ. Γρέγου, η οποία και ενεργοποίησε σφοδρές αντιδράσεις για την ανεξέλεγκτη οπλοφορία βουλευτών, εξ ου και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έλαβε ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης για την εφαρμογή της απαγόρευσης οπλοφορίας βουλευτών εντός του κοινοβουλίου κατόπιν των σοβαρών ανησυχιών που εκφράστηκαν από βουλευτές.

Επιπλέον, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων χορήγησης αδειών κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας. Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα επιβάλει την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με την κατοχή, μεταφορά, χρήση και φύλαξη των πυροβόλων όπλων. Τα ανησυχητικά περιστατικά με τους κουμπουροφόρους χρυσαυγίτες βουλευτές είχαν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του κ. Δένδια, ο οποίος είχε διατάξει την επανεξέταση όλων των αδειών οπλοφορίας. Στην κατεύθυνση αυτή το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσει τον επανέλεγχο όλων των αδειών οπλοφορίας (για βουλευτές και μη) και την πιστοποίηση όχι μόνο των τυπικών προϋποθέσεων, αλλά και των προϋποθέσεων γνώσης χρήσης όπλου, από ειδική τριμελή επιτροπή αστυνομικών.
Σταυρόπουλος Λάμπρος
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα