Ανακοίνωση ΕΔΟΕΑΠ για τα μέτρα που αφορούν στην περίθαλψη των ανέργων

και μια απάντηση σε κάθε κατεύθυνση

Όλοι  οι άνεργοι συνάδελφοι μέλη  του ΕΔΟΕΑΠ καλούνται   σε Απογραφή/ Έλεγχο της ασφαλιστικής τους  μερίδας στα γραφεία μας , σε Αθήνα  και Θεσσαλονίκη. Ο έλεγχος πραγματοποιείται   σε συνέχεια της υπ αριθ. 10 της 12-3-2012 απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων, άνεργων, εργαζόμενων , συνταξιούχων και φυσικά, η βιωσιμότητα

του Ταμείου μας.

Σε απάντηση ερωτημάτων , που τέθηκαν από ανέργους στις Υπηρεσίες μας μετά  την ανακοίνωση σειράς μέτρων  στο πλαίσιο σχεδίου για τη διάσωση του Ταμείου μας, καθώς και ανεύθυνων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων,  η Διοίκηση του Οργανισμού  απαντά προς κάθε κατεύθυνση ότι:  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.

Με δύο αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις:

Ø      Να είναι πραγματικά άνεργοι και Ø      Nα καταβάλουν την  από το Νόμο και το  Καταστατικό ρητά προβλεπόμενη κάθε φορά  μηνιαία ασφαλιστική εισφορά    (€ 43,80).

Ο πραγματικά άνεργος, συνεπής στις νόμιμες υποχρεώσεις του συνάδελφος καθώς και η οικογένειά του, προστατεύονται  από τον ΕΔΟΕΑΠ,  ισότιμα με τον εργαζόμενο ή τον συνταξιούχο μας!

Κάθε άλλη ερμηνεία  είναι ανεύθυνη και αποτελεί ύποπτη εκμετάλλευση ενός πολύ ανθρώπινου , ευαίσθητου και σημαντικού ζητήματος του Κλάδου μας , ιδιαίτερα όταν προέρχεται από συνυπεύθυνους για την ύπαρξη του….

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ  θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με  άμεση φραγή  στη μερίδα  Περίθαλψης όσων δεν εμφανίζουν στο ηλεκτρονικό πλέον σύστημα ελέγχου του Τομέα Εσόδων εισφορές από μισθολογική κατάσταση Μέσου που υποβάλουν  νομίμως όλοι οι εργοδότες κάθε μήνα. Εξαιρούνται από την άμεση φραγή όσοι έμειναν άνεργοι από την 1/1/2009 και μετά και είναι συνεπείς στην καταβολή του μηνιαίου ασφαλίστρου.

Στις 31/12/2011 ο αριθμός  αυτών των μελών ανέρχονταν σε 1.300 περίπου και με τις οικογένειες τους όλοι μαζί 4.500 περίπου άτομα, δηλαδή στο 1/4 του συνολικού ασφαλιστικού πληθυσμού του ΕΔΟΕΑΠ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, με ευαισθησία απέναντι στους συναδέλφους που έχασαν την εργασία τους λόγω της Κρίσης, τόνισε στην ανακοίνωση της, ότι όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους  από το 2009, εξακολουθούν σήμερα να είναι άνεργοι και για χρονικό διάστημα μιας 5ετιας, θα ελεγχθούν ΑΛΛΑ και θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της καλώς εννοούμενης Αλληλεγγύης ,  ώστε να διευκολυνθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προς τον ΕΔΟΕΑΠ υποχρεώσεις τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο διάστημα της 5ετιας, δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος της επιδοτούμενης από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ανεργίας τους.

Άνεργοι από το 1992 μέχρι το 2008 ( 302 τον αριθμό σήμερα)   θα ελεγχθούν με κριτήριο την  εν τω μεταξύ πιθανή αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού ή και την εξαπάτηση του Ταμείου και φυσικά θα καταλογιστούν οι αναλογούσες νόμιμες  εισφορές .

Κάθε άλλη ερμηνεία είναι υποκριτική , ιδιαίτερα καθώς η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει επισημάνει το πρόβλ

Keywords
Τυχαία Θέματα