Εξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Παρανέστι

Έξι άτομα συνελήφθησαν σήμερα ενώ άλλα εννέα αναζητούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας.

Σε βάρος των συλληφθένων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ τα άτομα που αναζητούνται, έχουν ταυτοποιηθεί. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τους συλλήφθέντες  οι 5 είναι Έλληνες, ηλικίας 36, 37, 39, 41 και 42 ετών και ένας Αλβανός, ηλικίας 32 χρδόνων.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση

αδικήματα της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της στάσης και της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Επιπλέον, από τις  Αρχές έχει ταυτοποιηθεί και το άτομο που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας.

Τα επεισόδια στο Παρανέστι Δράμας ξεκίνησαν όταν κάτοικοι και ακροδεξιοί συνεπλάκησαν με την αστυνομία, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη μετατροπή πρώην στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ενώ ένας από τους συγκεντρωμένους δεν δίστασε να αρπάξει την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητό του και να πυροβολεί αδιακρίτως. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων για να απομακρύνει τους διαδηλωτές και η κατάσταση προς στιγμή ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Κάτοικοι και μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας επιχείρησαν να φτάσουν στο στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» και όταν είδαν τις δυνάμεις της αστυνομίας άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα -δύο κάτοικοι και ένας αστυνομικός- ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά και τα δακρυγόνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η χρήση των χημικών έγινε όταν μερίδα των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να μπουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών καταστρέφοντας την περίφραξη, ενώ ο τραυματίας αστυνομικός είναι αξιωματικός που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι.

Οι κάμερες κατέγραψαν τον κάτοικο που σε έξαλλη κατάσταση πήρε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί, ενώ με το όπλο στα χέρια έτρεξε προς την είσοδο του στρατοπέδου, μέχρι να τον αφοπλίσει ένας συγχωριανός του και να σώσει την κατάσταση από τα χειρότερα.

Πληροφορίες από τη Δράμα αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο 150 μετανάστες, που μέχρι τότε ήταν στη Σχολή Αστυνομίας στην Κομοτηνή, λόγω υπερπληθώρας φιλοξενούμενων μεταναστών.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα