Γ. Παπανδρέου στο CNN: Δεν είμαστε το πρόβλημα

«Δεν είμαστε το πρόβλημα, έχουμε πρόβλημα» τονίζει σε συνέντευξή του στο CNN International ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και επισημαίνει ότι πολλοί «ηθικολογούν» και ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι είναι το πρόβλημα.

Αναφερόμενος σε όσους θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι οι φοροφυγάδες της ΕΕ, σημειώνει «αν ήμασταν το πρόβλημα, θα ήταν βολικό, βγαίνει η

Ελλάδα και όλα είναι καλά. Αλλά τι θα γίνει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την ευρωζώνη ολόκληρη; Χρειαζόμαστε συνεργασία και όχι απλοποιήσεις και προκαταλήψεις» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «ζούμε δύο χρόνια σε συνεχή ανασφάλεια. Ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα για την οποία κάθε μέρα αναλυτές από όλο τον κόσμο λένε ότι μπορεί να βγει από το ευρώ;».

Υπογραμμίζει ακόμα, ότι ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια χωρίς ανάπτυξη, επενδύσεις, έλλειψη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι χρειάζονται αλλαγές και οι Έλληνες ξέρουν τι προβλήματα έχει το σύστημά τους, αλλά έχουν προοπτική. Λέει ακόμα ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ και το έχουν αποδείξει με τις θυσίες που έχουν κάνει.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα