Η ΕΡΤ στο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

Με μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση, αλλά και με ταινίες και ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στο 5ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival – LGFF) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 8 έως τις 18 Οκτωβρίου, σε χώρους των Westbourne

Studios.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθεί στους χώρους του έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Ολυμπιακή Φλόγα: η Φλόγα της Ειρήνης». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από το Αρχείο της ΕΡΤ, 18 μοναδικές φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα – κυριότητας ΕΡΤ – με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1967 μέχρι και το 1996. Η έκθεση θα λειτουργεί από  Δευτέρα έως Σάββατο (10.00 – 19.00) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης θα προβληθεί και το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού, παραγωγής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ, διάρκειας 19 λεπτών. Το ντοκιμαντέρ «Ολυμπιακή Φλόγα: η Φλόγα της Ειρήνης» παρουσιάζει τη διαχρονική πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και τις κορυφαίες σκηνές της Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ επισημαίνονται τα παράλληλα ιστορικά γεγονότα κάθε εποχής.

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 8 Οκτωβρίου με ειδικές προβολές τριών ντοκιμαντέρ, δύο εκ των οποίων παραγωγής ΕΡΤ, το «Μονόγραμμα – Νικηφόρος Βρεττάκος» του Νίκου Παληγιαννόπουλου και το «Παρασκήνιο – Γεώργιος Παπανικολάου, Παπ Τεστ» του Λευτέρη Ξανθόπουλου. Στο πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έξι ακόμα ταινίες και ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ, οι «Fish & Chips» του Ηλία Δημητρίου, «Πρώτη ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη, «Φιλιά εις τα παιδία» του Βασίλη Λουλέ, “Guilt” του Βασίλη Μαζωμένου, «Κινητά στοιχεία» του Ανδρέα Σιαδήμα και το επεισόδιο «Οι δικοί μας ξένοι» της σειράς εκπομπών της ΝΕΤ «27 της Ευρώπης» με τον Κώστα Αργυρό.

Η συμμετοχή της ΕΡΤ στο Φεστιβάλ, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της εταιρείας για την ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτισμικού ρόλου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και της ενίσχυσης της θετικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Στόχος του Φεστιβάλ, του οποίου η ΕΡΤ είναι ένας από τους χορηγούς και χορηγός επικοινωνίας, είναι να αναδείξει το έργο σύγχρονων  Ελλήνων δημιουργών, αλλά και ξένων, που παράγουν ταινίες ελληνικού ενδιαφέροντος. Με τις προβολές, τις παράλληλες δράσεις, τα εργαστήρια και τα ειδικά αφιερώματα, το Φεστιβάλ δίνει το στίγμα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προωθεί πολιτισμικές ανταλλαγές και συνεργασίες και δημιουργεί ένα δυναμικό βήμα δικτύωσης και προβολής της ελληνικής κινηματογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα