Ρατσιστικά tweets για τον Μουάμπα στέλνουν φυλακή 21χρονο

Ο Βρετανός φοιτητής Λίαμ Στέισι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανάρτησε ρατσιστικά σχόλια στο λογαριασμό του στο Twitter κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα αντιμετωπίζει τώρα ποινές φυλάκισης και θα δικαστεί στις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Sun και το BBC, o 21χρονος έγραψε τα σχόλια στο Twitter την περασμένη Κυριακή όταν ο ποδοσφαιριστής Φαμπρίς

Μουάμπα της Μπόλτον κατάρρευσε στον αγωνιστικό χώρο από καρδιακή προσβολή. Ο Στέισι τουίταρε «LOL, Fuck Muamba. He’s dead». Όταν αμέσως μετά αρκετοί άλλοι χρήστες του Twitter του απάντησαν με οργή, ο Στέισι ανταπάντησε με ένα σωρό ρατσιστικά σχόλια και επίθετα. Ένα από τα λιγότερο προσβλητικά ήταν «Γύρνα πίσω να μαζεύεις βαμβάκι».

Ο Στέισι συνελήφθη, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και όρο να μην χρησιμοποιεί καμία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στην αρχή είχε υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός στο Twitter δεν ήταν δικός του, ενώ έπειτα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ήταν μεθυσμένος όταν έγραψε τα μηνύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα