Τα δέντρα καθυστερούν την πορεία του Endeavour προς το μουσείο

Το διαστημικό λεωφορείο Endeavour, που κάποτε ταξίδευε με πάνω από 28.000 χιλιόμετρα την ώρα στο Διάστημα, σήμερα σέρνεται με 3 χιλιόμετρα την ώρα στις φημισμένες λεωφόρους του Λος Αντζελες, κατά το τελευταίο του ταξίδι προς το μουσείο.

Τελευταίο εμπόδιο στην πορεία του Endeavour προς το Διαστημικό Κέντρο της Καλιφόρνια, όπου πρόκειται να εκτεθεί, είναι τα… δέντρα στην άκρη του δρόμου.

Κάποια από τα δέντρα χρειάστηκε

να κοπούν προκειμένου να περάσουν τα φτερά του διαστημικού λεωφορείου. Άλλα δέντρα θεωρήθηκε ότι δεν πρέπει να κοπούν, με αποτέλεσμα το Endeavour να κάνει «σλάλομ» πάνω στο τεράστιο τρέιλερ που το μεταφέρει.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι καθυστέρησε η -προγραμματισμένη για το Σάββατο- άφιξη του διαστημικού λεωφορείου στο Διαστημικό Κέντρο της Καλιφόρνια.

Το νεότερο από τα άλλα τρία λεωφορεία που έκαναν διαστημικές πτήσεις, έφτασε πριν από τρεις εβδομάδες στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες μετά από αρκετές στάσεις. Είχε απογειωθεί από τη Φλόριντα.
Το ταξίδι του Endeavour στην Καλιφόρνια είναι και μια επιστροφή στην πατρίδα, καθώς το λεωφορείο κατασκευάστηκε στο Παλμντέιλ, βόρεια του Λος Άντζελες, για να αντικαταστήσει το διαστημικό λεωφορείο Challenger, το οποίο ανατινάχτηκε λίγο μετά την εκτόξευσή του το 1986.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα