Αποκάλυψη: Έτσι νοθεύουν τις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τι είναι, καλέ, το… Μιχαλήνειο;

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες το αγνοούσαμε και εμείς και σε όνομα και σε οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι. Το πληροφορηθήκαμε το όνομα από την επιβεβαίωση ενός… θρύλου που βαρύνει και αυτός την εξουσία σαν το στικάκι της Λαγκάρντ και τόσα άλλα.
Ο θρύλος έλεγε και λέει ότι η εξουσία έχει καταστήσει διάτρητο το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια σχεδόν από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του. Τότε είχαμε ανακαλύψει την κόρη ενός από τους φρουρούς μεγαλοϋπουργού να περνάει στο πανεπιστήμιο μέσα από άλλες σχολές, μεταγραφές κ.λπ. Ύστερα

ακολούθησαν πιο καραμπινάτα παραδείγματα με παιδιά πολιτικών να περνούν σε μία συγκεκριμένη ανώτατη σχολή, να τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες με καλούς βαθμούς, αν και δεν άνοιγαν βιβλία κ.λπ. Ύστερα έγινε πολυθρύλητο «μυστικό» ότι οι εξετάσεις είναι για τους πολλούς και αμύητους, αλλά για τους μιλημένους υπάρχουν πολλά κόλπα και μεταξύ αυτών και το… Μιχαλήνειο. Το όνομα το ακούσαμε τώρα. Το κόλπο με τη δήθεν δυσλεξία το ακούγαμε καιρό.
Μπαίνουν στα πανεπιστήμια με δήθεν εξετάσεις ως δήθεν δυσλεκτικοί. Το έγκλημα είναι διπλό. Και από εκείνους που κατασκεύασαν τη δυσλεξία και από εκείνους που δήθεν έκαναν εξετάσεις και έκριναν ότι εξέταζαν δυσλεκτικό και, μάλιστα, επιτυχημένα στις εξετάσεις. Το μέγεθος του εγκλήματος, για το οποίο χρόνια φωνάζαμε, υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι το καταγγέλλουν στη Βουλή όχι δύο με τρεις, αλλά δεκάδες βουλευτές διακομματικά σε μια κοινή ερώτηση.
Είναι σημαντικό. Αν δεν ανακοινωθούν, όμως, ονόματα επιτυχόντων δυσλεκτικών και ποινές θα είναι κοροϊδία σαν το στικάκι και τόσα άλλα.
Ιδού η ερώτηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα