«Τώρα μας παίρνει Αριστερά»

Μπλόφες, διαπλοκή και ο… Καμμένος κυριάρχησαν στο λεξιλόγιο των πολιτικών της Αριστεράς προεκλογικά, η οποία αν κατέβαινε στις εκλογές ενωμένη ίσως και να αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα και, υπό συνθήκες, να είχε την ευχέρεια σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης!

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα κόμματα που

τοποθετούνται αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταγράψουν την καλύτερη εκλογική επίδοση της Αριστεράς από το 1974. Τα προγνωστικά και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έδιναν στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα ποσοστό που αθροιστικά αγγίζει το 30%! Το ΚΚΕ, το οποίο παραδοσιακά είναι η πρώτη δύναμη της Αριστεράς, αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 10% του εκλογικού σώματος.  Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος κυρία Αλέκα Παπαρήγα προανήγγειλε ότι από τις 7 Μαΐου αναμένονται έκτακτα… πολιτικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το… δελτίο θυέλλης που εξέδωσε η κυρία Παπαρήγα, από την επομένη των εκλογών αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια υλοποίησης των προβλεπόμενων από το μνημόνιο 2 για ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, άρση της μονιμότητας και απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Για τον λόγο αυτό, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζομένους να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος υπενθυμίζοντας ότι ήταν το μόνο κόμμα που είχε προβλέψει ότι η ασφάλεια και η ευημερία που υπόσχονταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις θα αποδεικνύονταν χίμαιρα.

Μάλιστα, ενώ επιχειρεί να ενισχύσει τις δυνάμεις του κόμματος, η ηγεσία του ΚΚΕ ανησυχεί ότι ο… προαιώνιος εχθρός, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δηλαδή, ενδέχεται να βγει από τις κάλπες με ποσοστό μεγαλύτερο απ’ αυτό που θα συγκεντρώσει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Για τον λόγο αυτό η ίδια η κυρία Παπαρήγα τα τελευταία 24ωρα προσπάθησε να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους να μη στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά επειδή η μόνη τους επιδίωξη είναι να υποκλέψουν τις ψήφους και τις ελπίδες τους. Η θέση αυτή της κυρίαρχης ομάδας του ΚΚΕ δεν φαίνεται να απηχεί τις απόψεις του συνόλου των στελεχών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του Κομμουνιστικού Κόμματος υπάρχουν και προσεγγίσεις διαφορετικές από την κυρίαρχη γραμμή. Οι απόψεις αυτές δεν ήταν αρνητικές στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, υπό το πρίσμα μιας τακτικής συμμαχίας που θα μπορούσε να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις ισορροπίες δυνάμεων που ίσχυαν μέχρι την ώρα της κάλπης. Στην περίπτωση που ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αναδειχθεί κυρίαρχη δύναμη -εκτοπίζοντας το ΚΚΕ από την πρώτη θέση- δεν αποκλείεται να προκληθούν ανακατατάξεις στον Περισσό, αλλαγές που προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε και να γίνουν αμέσως αντιληπτές. Κι αυτό διότι, πέραν πάσης αμφιβολίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναμένεται να αυξήσει τα ποσοστά του τείνοντας ή και ξεπερνώντας το 10%, ενώ μόλις το 2009 οι δυνάμεις του είχαν καταγραφεί στο

Keywords
Τυχαία Θέματα