Ανακατατάξεις στην περιοχή μας και την Μέση Ανατολή

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 31 Ιουλίου 2012 (και όχι στα μέσα Αυγούστου όπως αναφέρουν κάποιες ιστοσελίδες), σε μια εποχή που γενικά στη χώρα επικρατούσε η θερινή ραστώνη και ο νους των περισσότερων Ελλήνων ήταν στις διακοπές.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, υπηρετών επί τρία χρόνια (2000-2003) ως Ακόλουθος Άμυνας και Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με την πείρα και γνώσεις που έχει στα θέματα της Μέσης Ανατολής, προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Η

συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας» Μάκη Βραχιολίδη, προκαλεί τρόμο. Οι παγκοσμιοποιητές έχουν σχεδιάσει την ραγδαία μείωση του πληθυσμού στα 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Σχέδια που μπορεί να βγαίνουν από σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι απολύτως πραγματικά, βρίσκονται δε καταγεγραμμένα σε «μνημείο» της Τζώρτζια των ΗΠΑ, όπου αναγράφονται σε πλάκες οι Δέκα σύγχρονες Εντολές, για το μέλλον της ανθρωπότητας! Μέλλον σχεδιασμένο από παράφρονες, οι οποίοι ισοπεδώνουν οικονομίες κρατών και κάτω από ενιαία θρησκεία, δρομολογούν την παγκόσμια κυβέρνηση με καθορισμένη από τώρα και την πρωτεύουσά της. Επίσης, ο κ. Μπαλτζώης αναφέρεται στους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας από την Θράκη,  εκφράζει όμως την πίστη του στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Η συνέντευξη του κ. Μπαλτζώη κυριολεκτικά… τσακίζει κόκκαλα.

Κύριε Μπαλτζώη, η κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτή μοιάζει τραγική, ενώ πολλοί πλέον μιλούν για εξελίξεις ανεξέλεγκτες, που μπορεί να οδηγήσουν στον χειρότερο πόλεμο που έζησε η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, είναι το ότι –όπως λένε- η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Αμερική να εισβάλλει στην Συρία, όπως έκανε με το Ιράκ. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

Ο πόλεμος στην Συρία, όπως εξελίσσεται μπορεί να γίνει όντως ανεξέλεγκτος και είναι ακριβώς έτσι όπως τα θέσατε. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των, δηλαδή η Δύση και τα Σουνιτικά Αραβικά κράτη βιάζονται να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό των παγκοσμιοποιητών (Νέα Τάξη Πραγμάτων) με το προτελευταίο εμπόδιο, την Συρία, ώστε να αφοσιωθούν στον τελικό των και πιο σημαντικό στόχο, το Ιράν. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως τα σχεδίασαν.

Ο παράγων Ρωσία και η σύμμαχός της στον Συνεταιρισμό της Σαγκάης, η Κίνα, έχουν αντιληφθεί ότι διακυβεύονται πλέον ζωτικά τους συμφέροντα και αντιδρούν σθεναρά και με αποφασιστικότητα. Ως γνωστόν η Ρωσία έχει στην Ταρτούς της Συρίας, την μοναδική ναυτική βάση (ανεφοδιασμού), σε όλη την Μεσόγειο, η δε οικονομία της Κίνας εξαρτάται στην κυριολεξία από την συνεχή ροή του Ιρανικού πετρελαίου. Τρεις φορές μέχρι τώρα απέτρεψαν με βέτο στο ΣΑ/ΟΗΕ, την λήψη μέτρων κατά της Συρίας και αυτό αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον των, για τις εξελίξεις στην περιοχή. Εκτιμώ ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί έναρξη επιχειρήσεων κατά της Συρίας εκ μέρους ΗΠΑ και συμμάχων των και αυτή η προοπτική, ευτυχώς με
Keywords
Τυχαία Θέματα