ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ !

ΠΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΠΟΛΕΜΙΟΝ, δηλαδή κάθε τι το υπερβολικό δεν το ανέχεται η φύση . (Ιπποκράτης ο Κείος , 460 – 370 π.χ.)

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Πρόσφατα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ιταλία σχηματίσθηκαν νέες κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει σχεδόν όλη την Ευρωζώνη, αλλά και γενικότερα όλες τις χώρες της Ευρώπης και η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών, αν περάσει έξω από τα σύνορα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πλήξει καίρια και το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, με απρόβλεπτες διαστάσεις. Στις 16 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος

της Επιτροπής κ. Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι « .. μια ισχυρότερη οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την ενίσχυση του κοινού μας νομίσματος. Οι αγορές και οι επενδυτές ζητούν ισχυρότερη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης. Δεν είναι απλώς ένα πολιτικό ζήτημα για όλους εμάς και πολλούς από εσάς που μοιραζόμαστε το όραμα για μια ισχυρότερη Ευρώπη. Σήμερα είναι πλέον θέμα κοινής λογικής να προχωρήσουμε σε ισχυρότερη οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη και βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι αυτό δυστυχώς που λείπει από τις χώρες της ευρωζώνης, που αποφάσισαν μεν να εγκαθιδρύσουν ένα κοινό νόμισμα αλλά χωρίς κοινή οικονομική πολιτική. Τα αποτελέσματα τα ζούμε…

Φθάσαμε λοιπόν εδώ που φθάσαμε και αποφάσισαν οι πολιτικοί μας να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που ο καθένας την ονοματίζει κατά πως τον συμφέρει πολιτικά, αλλά κανείς τους δεν διερωτήθηκε τι χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα ορισμένου χρόνου ζωής, για την αντιμετώπιση ενός κρισίμου θέματος, που δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει ένα άλλο ομοιογενές, καθότι προερχόμενο εξ ολοκλήρου από το ΠΑΣΟΚ, και θα το αντιμετωπίσει τώρα το υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ανομοιογενές υπουργικό συμβούλιο που προέρχεται από τρία διαφορετικά κόμματα, και που το καθένα, ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται, στο βάθος του μυαλού των πολιτικών τους «επιτελείων» σκέπτονται το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμμετοχή τους αυτή, ενόψει εκλογών.

Είχαμε αντίστοιχη περίπτωση και στην Ιταλία, όπου παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι και εντός τριών ημερών σχηματίσθηκε νέα κυβέρνηση υπό τον Μάριο Μόντι, αλλά με πρόσωπα της επιλογής του Μόντι ο οποίος έθεσε κάποιους όρους στους πολιτικούς που αποφάσισαν να τον στηρίξουν και τους δέχθηκαν, προκειμένου να δοθεί μια κάποια λύση στο αντίστοιχο πρόβλημα που έχουν.

Τουναντίον, στη χώρα μας επελέγη ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, να ηγηθεί μια τρικομματικής κυβέρνησης, και από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε, ήταν : «Δεν έθεσα όρους στους πολιτικούς αρχηγούς» και προέκυψε αυτό που προέκυψε και ας το θαυμάσουμε παρακάτω, συγκρίνοντας το με το αντίστοιχο ιταλικό !

Ας αρχίσουμε από την Ιταλία της οποίας η έκταση είναι 301.230τετρ. χιλιόμετρα και έχεισύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, πληθυσμό 58.126.212 κατοίκους.

Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών:

Μάριο Μόντι

Υπουργοί

Υπουργ

Keywords
Τυχαία Θέματα