Η ομολογία πρόκληση του Γιλμάζ πρέπει να σ τείλει στο εδώλιο τον Σημίτη και τους συνε ργάτες του


Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ (πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας) σχετικά με την δράση τούρκων πρακτόρων εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα με εμπρησμούς Ελληνικών δασών, που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από πράκτορες της ΜΙΤ (τουρκική μυστική κρατική υπηρεσία πληροφοριών).

Η ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη, επιβεβαιώνει τα όσα έχει παραδεχθεί Τούρκος βουλευτής ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά και

σχετικές υποψίες μετά από συλλήψεις «περίεργων» ατόμων κατά το παρελθόν στην Ελλάδα, και καταγγελίες οι οποίες ουδέποτε είχαν ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψη, για εμπρησμούς σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε δάση της Μακεδονίας.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος του «Ορθού Δρόμου», Σεντάτ Μπούτζακο, ομολόγησε κομπάζοντας, ότι ένα από τα «πεπραγμένα» του νεκρού αρχιμαφιόζου Αμπντουλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά. Την επόμενη μέρα η εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κυκλοφόρησε με τίτλο «Εμείς κάψαμε τη Ρόδο», αλλά τα αντίτυπα αυτής της εφημερίδας κάηκαν σε περίεργη πυρκαγιά που έπληξε την εφημερίδα την ίδια μέρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια των τουρκικών υπηρεσιών λέει τα εξής τρομερά:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.

Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.

Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας».

Αυτά αναγράφονται στην τουρκική εφημερίδα και ουσιαστικά αποτελούν ευθύ κατηγορητήριο που στρέφεται κατά της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, δηλαδή κατά του ιδίου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και της κυβέρνησής του, αφού καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρξε με βάση πληροφορίες που υπήρχαν από την ΕΥΠ και που ανέφεραν εμπλοκή τούρκων πρακτόρων που δρούσαν στην πατρίδα μας και λειτουργούσαν δημιουργώντας δολιοφθορές (ανάμεσα σε αυτές και πυρκαγιές).

Ο Κώστας Σημίτης, ο δεύτερος στην ιεραρχία τραγικός και ανεπαρκής πρωθυπουργός μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, αποδείχθηκε ελάχιστος των ελαχίστων στην κάλυψη των εθνικών αναγκών και στις προκλήσεις που δέχθηκε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Και όμως, κανένα κόμμα δεν κινήθηκε εναντίον του, κανένα κόμμα δεν κατήγγειλε την ανεπάρκειά του (επιεικής χαρακτηρισμός), κανένα κόμμα δεν φρόντισε να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για

Keywords
Τυχαία Θέματα