«Τέλος εποχής» σε 21 Οργανισμούς με απόφαση Μανιτάκη

19:22 24/7/2012 - Πηγή: Olympia

Εικοσι ένας – τελικά – οργανισμοί συγχωνεύονται πιλοτικά στο πλαίσιο της διαδικασίας περικοπών δημοσίων δαπανών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι φορείς αυτοί χρηματοδοτούνταν με 40 εκατομμύρια ευρώ  (39.383.877 ευρώ) ανά έτος.

Σε πρώτη φάση συγχωνεύονται Οργανισμοί «που παρέχουν ομοειδείς υπηρεσίες» και εκτιμάται πως «με τη συγχώνευση, θα είναι σε θέση να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες στον πολίτη, με χαμηλότερο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, και αυτό γιατί θα μπορέσουν οι νέοι, συγχωνευμένοι οργανισμοί να αξιοποιήσουν

καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους, με εξορθολογισμό της χρήσης ακινήτων, περιορισμό διοικητικών συμβουλίων και διευθυντικών θέσεων, εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας στις προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών, κλπ».

Όπως είχε ήδη κάνει γνωστό ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης το προσωπικό αυτών των Οργανισμών  δεν θα απολυθεί, αλλά πρόκειται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου βάση της αξιολόγησης προσωπικού που έχει γίνει. Το προσωπικό των 21 αυτών φορέων ανέρχεται σε 5.256 εργαζομένους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι υπηρεσίες θα εξακολουθήσουν να παρέχονται είτε από τους νέους Οργανισμούς που θα προκύψουν, είτε από τα εποπτεύοντα υπουργεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι φορείς που συγχωνεύονται ήταν οργανωμένοι από 213 νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια. Μετά τις συγχωνεύσεις θα προκύψουν 9 ομάδες φορέων, οι οποίες θα οργανωθούν από 34 νομικά πρόσωπα.

Ακολουθεί η λίστα με τους φορείς:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝΦΟΡΕΑΣΘΕΣΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗΠΛΗΘΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝΕΝΕΡΓΕΙΑ1Οργανισμός Προώθησης ΕξαγωγώνΝ.Π.Ι.Δ.1Συγχώνευση σε ένα ενιαίο εθνικό φορέα εξωστρέφειας με έδρα την Θεσσαλονίκη2Διεθνής Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΑ.Ε.13HELEXPOΑ.Ε.14Εθνικό Σύστημα ΔιαπίστευσηςΑ.Ε.1Συγχώνευση σε ενιαίο φορέα5Ελληνικό Ινστιτούτο ΜετρολογίαςΝ.Π.Ι.Δ.16Ελληνικός Οργανισμός ΤυποποίησηςΝ.Π.Ι.Δ.17Ινστιτούτο Οικονομίας ΚατασκευώνΝ.Π.Ι.Δ.1Κατάργηση και Ενσωμάτωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων8Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης ΘεσσαλίαςΝ.Π.Ι.Δ.1Συγχώνευση9Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής ΑνάπτυξηςΝ.Π.Ι.Δ.110Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών ΕρευνώνΝ.Π.Δ.Δ.1Συγχώνευση11Εθνικό Ίδρυμα ΕρευνώνΝ.Π.Ι.Δ.112Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Εθνική Χαρτοθήκη (Ε.Κ.Ε.Π.Π. – Ε.ΚΕ.ΧΑ.ΧΑ.Κ)Ν.Π.Ι.Δ1Kατάργηση και απορρόφηση από τα Γενικά Αρχεία του ΚράτουςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ13Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Αγορά Ρέντη)Α.Ε.1Συγχώνευση14Κεντρική Αγορά ΘεσσαλονίκηςΑ.Ε.1ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΦΟΡΕΑΣΘΕΣΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗΠΛΗΘΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝΕΝΕΡΓΕΙΑ15Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών ΈργωνΝ.Π.Ι.Δ.1Κατάργηση και ενσωμάτωση στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και ΑθλητισμούΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΦΟΡΕΑΣΘΕΣΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗΠΛΗΘΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝΕΝΕΡΓ
Keywords
Τυχαία Θέματα