Αλ. Τσίπρας: Οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές

Από την Κοκκινιά , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αφού εσείς τα έχετε υπογράψει όλα, αφήστε το λαό μας να υψώσει ανάστημα απέναντι στους δανειστές».

«Απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό και του λέω: “Αποφασίστε μόνοι σας να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές, με δημοκρατικές διαδικασίες να δοθεί λύση,

αφού εσείς τα έχετε υπογράψει όλα αφήστε το λαό μας να υψώσει ανάστημα απέναντι στους δανειστές, να προσπαθήσουμε και να κερδίσουμε την προοπτική μιας περήφανης και ελεύθερης χώρας που θα ζήσει με προοπτική και ευημερία”», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αποφασίστε μόνοι σας εκλογές, μην προχωρήσετε σε νέα μέτρα, διότι αυτή δεν θα είναι μονάχα η τελευταία απόφαση που θα πάρει η κυβέρνησή σας, θα είναι μία απόφαση που θα πυροδοτήσει μία ανεξέλεγκτη κοινωνική ένταση».

O Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης: «Η τρόικα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό. Μπροστά σε κάθε αδιέξοδο ζητά να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει το μνημόνιο. Και αυτά που προβλέπει το μνημόνιο φέρουν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη. Δεν ξέρανε τότε τι υπογράφανε; Οχι μόνο το ξέρανε, το ξέρουν και επιμένουν σε αυτό».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Ταυτόχρονα, η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων ήταν οξύτατη, ενώ έκανε πολλές αναφορές προσωπικά στον κ. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής.

«Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, απευθύνοντας την έκκληση για κοινή δράση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για επαναφορά των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς όπως τόνισε, τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας.

Ήταν πολλές οι αναφορές του κ. Τσίπρα στον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και στη σύγχρονη φασιστική απειλή για να υπογραμμίσει την ανάγκη λαϊκής συμμετοχής στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στην υφαλοκρηπίδα σε «ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο», λέγοντας ότι «οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με την θεωρία των δύο άκρων «ξεπλένει τους φασίστες», τονίζοντας την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική για την ιθαγένεια, την εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων, την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας χώρας που δεν σέβεται τους θεσμούς της ΕΕ.

«Ο κ. Σαμαράς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει ντε φάκτο ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ακολουθούν «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

The post Αλ. Τσίπρας: Οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα