Μέτρα κατά της διαφθοράς στην Κίνα

Η κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί να χτυπήσει τη διαφθορά που την ταλανίζει τα τελευταία χρόνια και να καλυτερεύσει έτσι την εικόνα της στο εσωτερικό της χώρας. Η διαφθορά τείνει να γίνει μάστιγα για την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη και για αυτό η κυβέρνησή της αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ριζικές αλλαγές καταργώντας τα υπουργεία στα οποία καταγγέλλονται και καταγράφονται τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της κυβέρνησης που αποκαλύφθηκε

σήμερα, το υπουργείο Σιδηροδρόμων και η Επιτροπή του Οικογενειακού προγραμματισμού καταργούνται και το πρώτο θα υπαχθεί στο υπουργείο Μεταφορών ενώ το δεύτερο θα συγχωνευτεί με το Υπουργείο Υγείας.

Αξιωματούχοι της Επιτροπής Οικογενειακού Προγραματισμού κατηγορούνται ότι έχουν εξαναγκάσει γυναίκες να προχωρήσουν σε άμβλωση για να μην ξεπεραστεί ο στόχος του αριθμού των γεννήσεων. Πολλές τέτοιες υποθέσεις έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης όπως η περίπτωση μιας γυναίκας στην επαρχία Σαανσί, η οποία πέρυσι υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε άμβλωση ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα της κύησης. Ενώ και το υπουργείο Σιδηροδρόμων κατηγορείται για ευρείας κλίμακας σκάνδαλα.

Όπως είπαν οι αρμόδιοι στόχος του σχεδίου είναι “να ενισχυθεί η κυβερνητική διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και να παταχθεί η διαφθορά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα