Γιούνκερ: Βαθιά πληγωμένη από τη Γερμανία η Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζ.Κ. Γιούνκερ έδειξε για μία ακόμα φορά τη στήριξη και τη συμπάθειά του προς την Ελλάδα και επιτέθηκε κατά των Γερμανών πολιτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι “ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα,

όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές. Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την Καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που θα νόμιζε κανείς ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός.”

Επιπλέον, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να συνεχίσουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων αφού σε διαφορετική περίπτωση “θα δινόταν στις αγορές ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα” και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πεποίθησή του ότι “η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μόνη ευκαιρία για την ήπειρο”.

Όσον αφορά το κοινό νόμισμα ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι “για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μια κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί “χάνουν το δρόμο” σε “μικρές” σκέψεις εθνικού συμφέροντος.”

Keywords
Τυχαία Θέματα