Επιθέσεις DDoS, πιο περίπλοκες και στοχευμένες

Οι επιθέσεις DDoS φαίνεται να μετατρέπονται από απλά εργαλεία δημιουργίας εντυπώσεων σε εξελιγμένα δικτυακά όπλα, με πολύ συγκεκριμένη στόχευση κυρίως δε ως τρόπος αντίδρασης εξαγριωμένων πολιτών με το υπάρχον πολιτικό/κυβερνητικό σύστημα.

Όλα αυτά σύμφωνα με μια λεπτομερή έρευνα, μεγάλης επιχείρησης διαχείρισης δεδομένων.

Αν ερωτηθεί οποιοσδήποτε για την εμπειρία τους από επιθέσεις DDoS και τα αποτελέσματά τους είναι πιθανό να αναφερθούν ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά οι απόψεις από 193 εταιρείες-πελάτες της Arbor Networks, που ρωτήθηκαν

κατά την διεξαγωγή της 8ης Παγκόσμια Έρευνας για την ασφάλεια των υποδομών, σίγουρα παρουσιάζει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι ερωτηθέντες προέρχονταν από τους χώρους που βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο των επιθέσεων DDoS. Πολύ μεγάλες επιχειρήσεις διαχείρισης δεδομένων, πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP) που παρέχουν το κύριο “εργαλείο” (bandwidth) για την διεξαγωγή των επιθέσεων DDoS μέχρι μεγάλες πολυεθνικές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες αντιμετώπισης τέτοιου είδους επιθέσεων.

Παρατηρώντας τα αποτελέσματα, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι, όπως και το προηγούμενο έτος, το κορυφαίο κίνητρο για επιθέσεις DDoS εξακολουθεί να είναι πολιτικό και ιδεολογικό (33%), φέρνοντας σε δεύτερη θέση το online gaming (31%) και στην τρίτη θέση τον «βανδαλισμό» (27%).

Πηγή: SecNews.gr

The post Επιθέσεις DDoS, πιο περίπλοκες και στοχευμένες appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα