Τα 10+1 πιο παθιασμένα κινηματογραφικά φιλιά

Ο Άγιος Βαλεντίνος χρειάζεται τα φιλιά του και η 7η τέχνη προνόησε ώστε να αφήσει κληρονομιά για όλες τις μέρες των ερωτευμένων, μερικά από τα πιο παθιασμένα φιλιά που δόθηκαν ποτέ στην μεγάλη οθόνη.

Η ζωή αντιγράφει την τέχνη ή η τέχνη τη ζωή; Mάλλον ισχύουν και τα δύο, καθώς η χημεία και η έλξη μεταξύ δύο ατόμων μπορεί να είναι τόση που να εμπνεύσει έναν σκηνοθέτη να την μεταφέρει στον κινηματογράφο, ή μια κινηματογραφική σχέση να έχει τόσες ενδιαφέρουσες και ανατρεπτικές

πτυχές που να εμπνεύσει ένα ζευγάρι να τις προσθέσει και στη δικιά του σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα είναι το βασικό στοιχείο που σφραγίζει το πάθος ενός ζευγαριού και του δίνει ταυτότητα –είτε αυτό είναι πραγματικό, είτε της φαντασίας ενός δημιουργού. Το φιλί. Μπορεί να είναι το πρώτο, μπορεί να είναι αυτό μετά από έναν μεγάλο τσακωμό, μπορεί να δίνεται μετά από χρόνια χωρισμού ή μπορεί να είναι ακόμα και το αποχαιρετιστήριο. Όποιος κι αν είναι ο χαρακτήρας του, το φιλί αυτό θα στιγματίσει το ζευγάρι και θα μείνει χαραγμένο στη ζωή και των δυο τους.

Υπάρχουν όμως κάποια φιλιά που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη όχι μόνο αυτών που τα έδωσαν, αλλά και σε όλους εμάς που ζήσαμε τη στιγμή μαζί τους. Δέκα κινηματογραφικά φιλιά από ταινίες που έμειναν στην ιστορία, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία, τις οποίες βλέπουμε και ξαναβλέπουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν έχουμε μάθει τις ατάκες των πρωταγωνιστών απ' έξω και ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί και πότε.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, ένα δώρο από εμάς για εσάς: Τα δέκα (και ένα κάπως διαφορετικό αλλά εξίσου υπέροχο) αγαπημένα μας φιλιά στο σελιλόιντ, που όσες φορές κι αν τα δούμε θα νιώσουμε την ίδια ανατριχίλα να διαπερνά τη σπονδυλική μας στήλη.

Dirty Dancing

Moulin Rouge

Casablanca

Gone With The Wind

Notebook

Spiderman

From Here To Eternity

The Way We Were

Ghost

Romeo + Juliet

+1

Wall-E 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα