1+1=Τουρκία

Το «καμπανάκι» ήχησε και ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τελευταία στροφή, πριν την τελική ευθεία της φετινής Ευρωλίγκας. Οι αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο για το «τριφύλλι», στον δρόμο προς την Πόλη.

Μια σειρά «αντοχής» ανάμεσα στις δύο πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης, σε δύο μπασκετικούς κόσμους, που δε συγκρίνονται με άλλους. Από τη μία ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, από την άλλη η ομάδα του «λαού». Και στη μέση ένας δικός μας άνθρωπος, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο

Σάρας αποτελεί «ιερή αγελάδα», τόσο στο Τελ Αβίβ, όσο και στην Αθήνα, ενώ δίχως δεύτερη σκέψη είναι ο άνθρωπος που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ο ίδιος παρότι έχει πετύχει τα πάντα στην καριέρα του, αισθάνεται αμήχανα, ωστόσο είναι αποφασισμένος να πατήσει το παρκέ και να «σκοτώσει» την παλιά του αγάπη. Εξάλλου, το «για τις παλιές αγάπες μη μιλάς», ακούγεται δυνατά στα αυτιά του.

Οι μάχες ξεκινούν, λοιπόν και είναι βέβαιο πως η χρυσή …τομή βρίσκεται κοντά σε μια παράφραση των όσων είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, δίχως αμφιβολία την τελευταία 10ετία, όπως λέμε 1+1 κάνουν 2». Κάπως έτσι, είναι τα πράγματα. Αν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης γράψει το 1 (Τρίτη) + 1 (Πέμπτη), τότε ο δρόμος για την Τουρκία θα είναι ορθάνοικτος. Στο ΟΑΚΑ, βρίσκεται φέτος το κλειδί και αν υπερασπιστεί ο Εξάστερος την έδρα του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Η Μακάμπι αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη, αλλά συνάμα και διαχειρίσιμη ομάδα, αν ο Παναθηναϊκός λειτουργήσει έξυπνα. Διαμαντίδης και Καλάθης θ’ αποτελέσουν τα βαρόμετρα, σε συνάρτηση με την ποιότητα του Σάρας, ενώ ο Μάριτς αμυντικά και ο Βουγιούκας επιθετικά μπορούν να βγάλουν εκτός ρυθμού τον Σχορτσιανίτη. Ερωτηματικό, παραμένει σε τι κατάσταση θα είναι τα «4άρια» της ομάδας, καθώς Τσαρτσαρής και Καϊμακόγλου έχουν φτάσει με το …στανιό στο τζάμπολ, οπότε αναμένεται να «ρίξει» αρκετή δουλειά στο πρώτο, τουλάχιστον, παιχνίδι ο Σμιθ.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια για πρόκριση και αυτό περιμένουν Ομπράντοβιτς και παίκτες. Ένα ΟΑΚΑ γεμάτο που θα στριμώξει στα σκοινιά τη μεγάλη Μακάμπι, η οποία διψά για εκδίκηση μετά τον περσινό χαμένο τελικό στη Βαρκελώνη.

ΥΓ1: Να τραβήξουν όλοι μια γραμμή και να «ξεχάσουν» τι συνέβη την Κυριακή. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχιστεί αυτό το γαϊτανάκι. Ας πάρουμε όλοι μια βαθιά ανάσα και ας κοιτάξουμε μπροστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα