BMW 116d Efficient Dynamics Edition

Η νέα BMW 116d EfficientDynamics Edition καθορίζει νέα πρότυπα και κάνει την τεχνολογία diesel της BMW να ξεχωρίζει στον τομέα της απόδοσης.

Η BMW 116d EfficientDynamics Edition εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων

Twin Power Turbo, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Στα χαρακτηριστικά της έκδοσης περιλαμβάνεται και η βελτίωση του συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης. Με τον τρόπο αυτό, η μέγιστη τιμή της ισχύος είναι 116 ίπποι στις 4.000 σ.α.λ. και της ροπής φτάνει τα 26,5 kgm στο εύρος των στροφών λειτουργίας μεταξύ 1.750 και 2.500 σ.α.λ.


Η νέα έκδοση BMW 116d EfficientDynamics, προσφέρεται αποκλειστικά με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 10,5”, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 195 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμων είναι 3,8 λίτρα/ 100 χλμ. με μόλις 99 γρ./χλμ. εκπομπών CO2 στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.

Η αισθητά βελτιωμένη άνεση και η μοναδική οδική συμπεριφορά χάρη στην πίσω κίνηση, τους εν σειρά κινητήρες, την άριστη κατανομή βάρους και την προηγμένη τεχνολογία της ανάρτησης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Εμπρός άξονας διπλών συνδέσμων με γόνατα, πίσω άξονας πέντε συνδέσμων, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης υψηλής ακρίβειας χωρίς αντιδράσεις από το σύστημα μετάδοσης. Προαιρετικό Variable Sports Steering, DSC Driving Stability Control με DTC Dynamic Traction Control και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στάνταρ. Η Σειρά 1 της BMW παραμένει ηγέτης στην αγορά, με την τεχνολογία EfficientDynamics.

Επιπλέον, με τους πλήρως ανασχεδιασμένους πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας TwinPower Turbo, καθώς και πρόσθετες τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου, η BMW 116d EfficientDynamics Turbo, αποτελεί ένα σπορ και αποδοτικό μοντέλο στην κατηγορία. Η λειτουργία Auto Start Stop διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό. Επίσης, το ECO PRO mode ενεργοποιείται μέσω του διακόπτη Driving Experience Control. Συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές που παρέχουν κάτι παρόμοιο μόνο σε ειδικά μοντέλα ή με πρόσθετο κόστος, η BMW έχει επιτύχει μία αξιοσημείωτη μείωση ρύπων από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων της στους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα