Αυτό που κάνουν οι Έλληνες, έχει όνομα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θα με συγχωρήσετε για τη μπασκετική διακοπή, ωστόσο βλέποντας και ακούγοντας πως παγκοσμίως αρχίζουν οι συνάνθρωποί μας ν’ αντιδρούν σε όλα όσα μας …φορτώνει ο ζυγός των Τραπεζιτών - Κυβερνητών μας, έχω την αίσθηση ότι οφείλουμε από το βήμα μας, να μοιράσουμε τις πληροφορίες, τις σκέψεις και τη διεθνή αλληλεγγύη προς τον λαό της πατρίδας μας.

Αλήθεια, θα ήταν ενδιαφέρον αν «ξοδεύατε» τρία λεπτά από τον χρόνο σας, προκειμένου να διαβάσετε το άρθρο του Λόντε Βάνοοστ, ενός διακεκριμένου Βέλγου πολιτικού αναλυτή, που μιλά με στοιχεία στις καρδιές μας, υπενθυμίζοντας πως αυτό

που κάνουν οι Έλληνες, έχει όνομα και λέγεται: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (απλά για να το θυμίσουμε και εμείς σε αυτούς που, δυστυχώς, ορίζουν τις τύχες μας).

«Λιτότητα στην Ελλάδα: Είναι ζήτημα ιδεολογίας, όχι οικονομίας»
«Γιατί οι Έλληνες δεν αποδέχονται το λογικό; Ξέρουν κάτι που εμείς αγνοούμε; Ναι, ξέρουν! Ξέρουν τί πραγματικά διακυβεύεται και αρνούνται να πάρουν το ρίσκο. Βλέπουν πίσω από τα επιχειρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και κυρίως, βλέπουν πίσω από το ιδεολογικό προπέτασμα δακρυγόνων που κατασκευάζει η Κυβέρνηση Τραπεζιτών τους, προκειμένου να «θολώσει» τις πραγματικές της προθέσεις.

Αλλά για καθίστε… Η Ελλάδα είναι απένταρη, έτσι δεν είναι; Το κράτος έχει κατασπαταλήσει, έχει κακοδιαχειριστεί, έχει φθαρεί και δεν έχει πια καθόλου έσοδα. Η λιτότητα είναι η μόνη βιώσιμη απάντηση.

Είναι; Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε βομβαρδιστεί με «στοιχεία» για τον τεμπέλη Έλληνα εργάτη, τη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, την τεράστια φοροδιαφυγή που κάνουν όλοι οι Έλληνες. Ειλικρινά, αυτά πρέπει να σταματήσουν.

Λοιπόν, το καταλάβαμε, όπως σε κάθε άλλη χώρα, οι ελληνικές Αρχές πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματα των φορολογουμένων, πιο αποτελεσματικά, για την εξυπηρέτηση του λαού. Αν αυτό το Κράτος δεν μπορεί να οργανώσει επαρκώς τα έσοδα του, η λιτότητα είναι η μόνη λύση. Η Ελλάδα ήδη το κάνει αυτό.

Περίπου 36% του ΑΕΠ δαπανάται σε μισθούς (είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε).

Περίπου 11% του εργατικού δυναμικού απασχολείται στο δημόσιο τομέα, επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. και φυσικά από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους.

Άρα το ελληνικό κράτος είναι φτωχό, οι Έλληνες είναι φτωχοί, αλλά η Ελλάδα δεν είναι…

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως πλούσια. Και ιδού μερικά στοιχεία.

Περίπου 4100 πλοία ανήκουν σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, ήτοι 16% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.

Το 2010 τα ετήσια έσοδα τους έφτασαν τα 15,4 δις ευρώ. Για αυτά δεν πληρώνουν φόρους.

Οι ελληνικές δημοσιονομικές αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους, έτσι ή, αλλιώς βρίσκονται στην Ελβετία, ή στο Λονδίνο.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει μερίδια στην Εθνική Τράπεζα, σε ξενοδοχεία, σε παρκινγκ, σε σούπερ μάρκετ, σε επιχειρήσεις, δάση και βουνά. Είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος γης της χώρας. Τα περισσότερα έσοδα της

Keywords
Τυχαία Θέματα