Αλλαγές στους κανονισμούς του WRC για το 2012

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (W.M.S.C.) συνεδρίασε στην Ινδία και αποφάσισε αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν τα λάστιχα αλλά και τη διάθεση των R4 αγωνιστικών στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ράλι.

Το θέμα για τα ελαστικά στο WRC ξεκίνησε από το Ράλι Αυστραλίας. Οι οδηγοί εκεί διαμαρτυρήθηκαν για την ασφάλειά τους όταν την πρώτη ημέρα του ράλι η δυνατή βροχή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη σκληρή γόμα της Μισλέν με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα με την πρόσφυση. Οι οδηγοί ζήτησαν

από τη FIA την εφαρμογή ενός κανονισμού, που να τους διασφαλίζει σε απροσδόκητες συνθήκες.

«Το W.M.S.C. συμφώνησε πως για λόγους ασφαλείας θα χρησιμοποιούνται 10 ελαστικά από μια διαφορετική γόμα από την προτεινόμενη όταν αυτό θα ορίζεται από τους κανονισμούς. Η συνολική ποσότητα των ελαστικών στον αγώνα δεν θα αλλάξει», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Επίσης από τον ίδιο φορέα ανακοινώθηκε πως από το 2013 θα είναι διαθέσιμα τα R4 αγωνιστικά στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ράλι. «Η νέα κατηγορία αγωνιστικών με κίνηση στους 4 τροχούς έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο οικονομικά αλλά και πιο προσιτά για τους αγωνιζόμενους. Η αποδοχή των διάφορων κατηγοριών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλά και τα Περιφερειακά θα επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια του 2012», αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα