Αποκλεισμός-σοκ για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με δύο καταπληκτικά γκολ, η Κρίσταλ Πάλας απέκλεισε την... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την συνέχεια του αγγλικού Λιγκ Καπ, αφού η ομάδα της Championship επικράτησε με 2-1 στην παράταση του προημιτελικού στο Old Trafford.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στην διοργάνωση από το 2007. Τότε η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε ηττηθεί και αποκλειστεί από την Κόβεντρι. Το 2011 η Κρίσταλ Πάλας «έσπασε»

αυτό το σερί.

Αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, επέβαλε τον δικό της ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε η διαφορά δυναμικότητας ήταν σημαντική. Ωστόσο, η γεμάτη... πάθος αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ανέτρεψε τα προγνωστικά.

Μάλιστα, στο 65ο λεπτό, ο Ντάρεν Άμπροουζ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και έδωσε το προβάδισμα στην Πάλας. Η απάντηση στο απίθανο τέρμα του 27χρονου μέσου ήταν άμεση, αφού ο Φεντερίκο Μακέντα ισοφάρισε με πέναλτι στο 67ο λεπτό.

Το 1-1 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του 90λέπτου, οπότε ακολούθησε η παράταση. Στο 98ο λεπτό της αναμέτρησης μία κεφαλιά του Γκλεν Μούρεϊ διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ των αουτσάιντερ. Το νικητήριο γκολ προήλθε από εκτέλεση φάουλ και «πάγωσε» το Old Trafford.

Έτσι, η Κρίσταλ Πάλας συμπλήρωσε την τελική τετράδα του φετινού Λιγκ Καπ. Στα ημιτελικά έχουν ήδη προκριθεί Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Καρντίφ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άμος , Ραφαέλ (64' Πογκμπά), Έβανς, Φάμπιο (37' Φράιερς), Σμόλινγκ, Ζι Σουνγκ, Βαλένσια, Γκίμπσον, Μπερμπάτοβ (46' Μόρισον), Μακέντα, Ντιούφ.
Κρίστας Πάλας: Πράις, Μακάρθι, Γκάρντνερ, Μόξεϊ (46' Άμπροουζ), Κλάιν, Ράιτ, Γκικγκακόι, Όκιφ, Ίστερ (74' Μούρεϊ), Σκάνελ (45' Παρ), Ζαχά.

Keywords
Τυχαία Θέματα