Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Την εκτίμηση ότι η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον Ολυμπιακό, πάνω που η ομάδα έχει αποκτήσει καλό ρυθμό, έκανε πριν από μερικές ημέρες ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας Αντώνης Νικοπολίδης.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο μεγάλος πορτιέρο είπε και κάτι ακόμη με αντίστοιχο ενδιαφέρον: «Το πιο σημαντικό για την ομάδα στην παρούσα φάση -πρόσθεσε- δεν είναι να παίξει ακόμη καλύτερα, αλλά να αποκτήσει σταθερότητα σε αυτό το επίπεδο»!

Ασφαλώς

και για μία φορμαρισμένη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός των αγώνων με την Άρσεναλ και τον ΠΑΟΚ, είναι πρόβλημα η διακοπή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, όπως και οι τραυματισμοί βασικών διεθνών ποδοσφαιριστών, της όπως ο Τοροσίδης και ο Φέισα.

Δεν νομίζω, όμως, ότι υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν σοβαρές δικαιολογίες, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όταν είσαι πρωταθλητής, έχεις πολλές και σοβαρές επιλογές στο έμψυχο δυναμικό και -πάνω απ’ όλα- θέλεις να αποδεικνύεις σε κάθε αγώνα ότι είσαι καλύτερος, οπότε θα πρέπει να το αποδείξεις και στον αγώνα του Σαββάτου.

Δεν είμαι -σε καμία περίπτωση- από εκείνους που θεωρούν ότι δεν υπάρχει… ήττα για τον Ολυμπιακό. Αυτού του είδους οι συζητήσεις και φιλοσοφίες στέκουν μόνο στο… καφενείο. Ασφαλώς και μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός, όπως έγινε στο Λονδίνο, αλλά οι παίκτες του οφείλουν να τα δίνουν όλα και να παλεύουν σε κάθε ματς στο 100%.

Απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της, μπορεί να άλλαξε πρόσφατα προπονητή, αλλά δεν παύει ούτε θα πάψει ποτέ να αποτελεί έναν σημαντικό και διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο. Κάποιες φορές, μάλιστα, το… πληγωμένο θηρίο, αποδεικνύεται πιο δυνατό, αν το υποτιμήσεις.

Το έγραφα και προχθές, άλλωστε, ότι για την ΑΕΚ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φαντάζει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ! Χρέος του Βαλβέρδε και των παικτών του, λοιπόν, είναι να δουλέψουν σωστά και με κάτω το... κεφάλι αυτές τις μέρες, να προετοιμαστούν κατάλληλα και να πάνε να κερδίσουν στην Καλογρέζα.

Έχουν ένα λόγο παραπάνω, άλλωστε, αφού μπορεί πέρυσι να έκαναν επίδειξη δύναμης στο «Καραϊσκάκη», στον αγώνα του δεύτερου γύρου με την επιβλητική 6άρα, αλλά στο αντίστοιχο ματς του ΟΑΚΑ πέταξαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους και «χάρισαν» -από παιδιάστικα λάθη τους- τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους. Ασφαλώς και δεν έφταιξε η φωτοβολίδα που έπεσε στην εστία του Πάρντο, αλλά το γεγονός ότι έλειψε η απαιτούμενη συγκέντρωση στα 90 λεπτά.

Δεν μου λέει τίποτα, επίσης, το γεγονός ότι ακολουθεί ένα παιχνίδι για το Champions League που είναι χωρίς… αύριο, με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, πλην των διεθνών, και χρόνο να ξεκουραστούν έχουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα απ’ όλες τις απόψεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι από αύριο στη διάθεση του Βαλβέρδε θα είναι και ο Αβραάμ και ο Ζαραδούκας, οι οποίοι λόγω καρτών δεν θα ταξιδέψουν στη Γεωργία για το παιχνίδι της Εθνικής που θα σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα τελικά τ

Keywords
Τυχαία Θέματα