«Έφυγε» ο Dick Harter

Στα 81 του απεβίωσε ο Ντικ Χάρτερ, πετυχημένος προπονητής κολεγιακού επιπέδου και επί σειρά ετών βοηθός διάφορων κόουτς του ΝΒΑ.

Την Δευτέρα (12/03) το βράδυ εξέπνευσε ο Χάρτερ. Τα ακριβή αίτια θανάτου δεν έχουν αποκαλυφθεί, ούτε έχουν καθοριστεί οι διαδικασίες αναφορικά με την ταφή του. Στο παρελθόν υπήρξε προπονητής των Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ βρέθηκε τρεις φορές σε ρόλο βοηθού στους Ιντιάνα Πέισερς, πριν αποχωρήσει από το μπάσκετ το 2010. Μάλιστα ο Λάρι Μπερντ του είχε προσδώσει μεγάλο μερίδιο στην πορεία του συλλόγου της Ιντιανάπολις

μέχρι τον τελικό των play off το 2000.

Έχει δουλέψει επίσης στους Ντιτρόιτ Πίστονς, στους Νιου Γιορκ Νικς και στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Σε επίπεδο «μαγικού» κόσμου έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Πατ Ράιλι και Τσακ Ντέιλι.

Γενικά ήταν αμυντικογενής προπονητής και με αυτές τις ικανότητες διένυσε πετυχημένη διαδρομή στο άθλημα. Πάντως, στις Η.Π.Α. είναι περισσότερο γνωστός για τις πορείες που έκανε με το Πεν, μεταξύ άλλων, σε επίπεδο NCAA, αφού ήταν αυτός που «έκοψε» νικηφόρο σερί 98 παιχνιδιών του UCLA σαν κόουτς του Όρεγκον.

Keywords
Τυχαία Θέματα