Έξι μίλια… μακριά (videos)

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια η ομάδα της Αλιάνζα Λίμα αφανίστηκε μετά από αεροπορικό δυστύχημα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η επιτυχία στη ζωή είναι σταθερά αίτημα του ανθρώπου, σε οποιαδήποτε βαθμίδα της κοινωνίας κι αν στέκεται. Το πρώτο όνειρο που φροντίζουν να ξυπνήσουν μέσα στην ψυχή του παιδιού οι γονείς, είναι το όνειρο της επιτυχίας. Μόνο όταν ένας άνθρωπος πετυχαίνει, δεν φοβάται!

Νιώθει ότι πηγάζει από τα βάθη του σταθερά μία πολύμορφη δύναμη που του παρέχει το δικαίωμα να είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Από μία επιτυχία προερχόταν και η αποστολή της Αλιάνζα Λίμα, μίας από

τις πιο σπουδαίες ομάδες του Περού στις 8 Δεκεμβρίου του 1987.

Τα «πόνι» προέρχονταν από μεγάλη επιτυχία επικρατώντας 1-0 της Ντεπορτίβο Πουκάλπα, για το πρωτάθλημα του Περού με γκολ του Κάρλος Μπουσταμάντε και βρέθηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μετά το παιχνίδι η αποστολή της ομάδας κατέλυσε στο ξενοδοχείο για αποχωρήσει από εκεί στη συνέχεια, με προορισμό τη βάση της.

Ο σύλλογος είχε «κλείσει» πτήση charter για την Λίμα. Το αεροσκάφος Fokker F27-400M Friendship καθοδηγούνταν από τον πιλότο, Εντιλμπέρτο Βιγιάρ. Σε αυτό επέβαιναν 16 ποδοσφαιριστές, πέντε άτομα του προπονητικού επιτελείου, τέσσερις παράγοντες, οκτώ cheerleaders, τρεις διαιτητές και οκτώ άτομα του πληρώματος.

Με το αεροσκάφος να βρίσκεται πάνω από το αεροδρόμιο της Λίμα, ο πιλότος κατάλαβε ότι οι τροχοί του δεν ήταν σωστά ρυθμισμένοι για την προσγείωση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κάνει αρκετούς γύρους, πάνω από το αεροδρόμιο.

Δυστυχώς, ο πιλότος έχασε κάθε σήμα από το κέντρο ελέγχου, με αποτέλεσμα να χαθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το αεροσκάφος προσέκρουσε με αρκετά χαμηλή ταχύτητα στη μέση του Ωκεανού, έξι μίλια μακριά από το αεροδρόμιο.

Με τον πύργο ελέγχου να χάνει το σήμα του αεροπλάνου έστειλε σήμα SOS, αλλά όταν το αεροπλάνο βρέθηκε είχε ήδη συντριβεί. Μοναδικός επιζών από το δυστύχημα ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους, Εντιλμπέρτο Βιγιάρ…

Έφυγαν από τη ζωή

Πλήρωμα

Σέζαρ Μοράλες και οι υπόλοιποι τέσσερις

Ποδοσφαιριστές

Κάρλος Μπουσταμάντε
Ζοσέ Κασανόβα
Μίλτον Καβέρο
Άλντο Τσαμοτσούμπι
Λουίς Αντόνιο Εσκομπάρ
Τόμας Φαρφάν
Ζοσέ Γκανόζα
Ινάσιο Γκαρετόν
Γουίλιαμ Λεόν
Χοσέ Μεντόζα
Τζίνο Πένια
Ντάνιελ Ρέγιες
Σέζαρ Σουσόνι
Μπραούλιο Τεγιάντα
Αλφρέντο Τομασίνι
Τζόνι Γουότσον

Τεχνικό επιτελείο

Μάρκος Καλντερόν (προπονητής)
Ρολάντο Νίνιο (φυσιοθεραπευτής)
Αντρές Τσούνγκα (επίσημος ομάδας)
Σαντιάγκο Μιράντα (γενικός αρχηγός)
Ορέστες Σουάρες (ιατρός)

Άλλα άτομα

Τέσσερις άλλοι άνθρωποι της ομάδας
Οκτώ cheerleaders
Τρεις διαιτητές
Δύο άτομα του ναυτικού πληρώματος

Επιζών

Εντιλμπέρτο Βιγιάρ (πιλότος)

Ο απόηχος

Δύο ημέρες μετά το δυστύχημα όλη η χώρα είχε «πέσει» σε βαρύ πένθος. Σε όλα τα Μέσα της χώρας το μόνο που κυριαρχούσε ήταν η συζήτηση για την τραγική κατάληξη της ομάδας με όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του

Keywords
Τυχαία Θέματα