Γεωργαντζόγλου: «Με έλεγαν τρελό»

12:22 2/1/2012 - Πηγή: OnSports

Για την απόφασή του να ηγηθεί της μπασκετικής ΑΕΚ μίλησε ο Νίκος Γεωργαντζόγλου λέγοντας πως οι φίλοι του τον αποκαλούσαν… τρελό.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε στην εφημερίδα «Goal» και υποστήριξε πως αρκετοί από τους φίλους του και τον περίγυρό του τον απέτρεπαν από την ενασχόληση με το μπάσκετ του «δικεφάλου» ενώ έδωσε απαντήσεις για όλα τα πρόσωπα που συνδέονται με την «κιτρινόμαυρη» ομάδα.

«Φίλοι και γνωστοί μου έλεγαν να μην ασχοληθώ. Είσαι τρελός,

μου έλεγαν. Πού πας; Σιγά να μην τους άκουγα. Η αγάπη που έχω για την ομάδα δεν μπορούσε να νικηθεί από οποιαδήποτε λογική. Ετσι αποφάσισα να αναλάβω το τμήμα μπάσκετ μέσω διοίκησης Πρωτοδικείου. Να προσπαθήσω να το βάλω στο σωστό δρόμο», είπε αρχικά ο Νίκος Γεωργαντζόγλου.

Στη συνέχεια, θυμήθηκε το πώς έγινε ΑΕΚτσής, λέγοντας: «Πρώτη φορά πήγα στο γήπεδο 11 ετών. Ηταν Μάρτιος του 1983. Η ΑΕΚ έπαιζε με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ματς είχε λήξει 1-1. Το θυμάμαι ακόμα σαν τώρα. Ο Μαύρος, ο παιδικός μου ήρωας, είχε βάλει το γκολ μας. Μας είχαν ισοφαρίσει με πέναλτι του Αναστόπουλου Ε, του έδιναν πολλά πέναλτι. Θυμάμαι ότι ζάλισα τον πατέρα μου για μέρες για να με πάει στο γήπεδο. Εκείνος δεν είχε τρέλα με τα αθλητικά. Εγώ είχα από μικρός. Τα κάταφερα, θα πηγαίναμε να δούμε τη γιαγιά μου που έμενε στη Νέα Φιλαδέλφεια και έτσι πήγαμε και στο γήπεδο. Ημουν στη θύρα 21. Ηταν σαν όνειρο».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Ήμουν ΑΕΚ από πολύ μικρός. Θυμάμαι το 1978 που είχαμε πάρει το νταμπλ. Μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο, όπου όλοι ήταν Κωνσταντινουπολίτες και ΑΕΚτζήδες. Δεν θα μπορούσα να είμαι κάτι διαφορετικό. Ο πατέρας της γιαγιάς μου ήταν από την Καππαδοκία και έτσι δεν γινόταν να μη γίνω ΑΕΚ. Ο γιος μου είναι ήδη ΑΕΚτζής κι ας είναι πολύ μικρός. Σιγά να μη γινόταν άλλη ομάδα».

Όσο για το μπάσκετ; «Πήγαινα από μικρός και στο μπάσκετ της ΑΕΚ. Μεγάλωσα με το σύνθημα "ΑΕΚ θυμήσου το '68 που πήραμε το κύπελλο το ευρωπαϊκό". Κάθε χρόνο πήγαινα στο Καλλιμάρμαρο όπου γιορτάζαμε εκείνη τη μεγάλη στιγμή».

Ο Νίκος Γεωργαντζόγλου προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι: «Το 2005 είχα βοηθήσει οικονομικά το τμήμα χάντμπολ που μόλις είχε ιδρυθεί. Πετύχαμε πολλά στην ομάδα αυτή μαζί με τον Κώστα Σταματιάδη και τα άλλα παιδιά Το 2007-08 ήμουν χορηγός και στο τμήμα στίβου. Έχω ασχοληθεί ακόμα και με το σκάκι της ΑΕΚ ως χορηγός. Μέσα σε όλα ήμουν εκ των ιδρυτών του συνδέσμου AEK Fans το 2001. Το 2008, όταν εκλέχθηκα μέλος της Ερασιτεχνικής, αναλάβαμε και το μπάσκετ. Ο Μπάμπης Καραμανλής, βέβαια, ήταν εκείνος που ανέλαβε. Εμείς βοηθούσαμε οικονομικά. Έφυγα τον Οκτώβριο του 2009. Διαφώνησα με τη διοίκηση Καραμανλή σε πολλά πράγματα. Πριν από 4 μήνες γύρισα πίσω. Δεν μπορούσα να βλέπω την ΑΕΚ σε αυτό το χάλι. Δεν άξιζε στην ΑΕΚ να είναι στην Α2. Βγήκα μπροστά. Βρήκαμε μια ομάδα διαλυμένη. Στο γήπεδο δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο ούτε φαξ. Ήταν απλήρωτα. Φτιάξαμε μια ομάδα μέσα σε 2 μέρες. Πίστευα από τότε ότι θα βρούμε το δρόμο μας. Ίσως ήμουν από του μοναδικούς που το πίστευαν. Μα όσο κι αν φανεί εγωιστ

Keywords
Τυχαία Θέματα