Γερουλάνος: «Να φτιάξει τις ποινές της η ΕΠΟ»

Ο Υπουργός Πολιτισμού, από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε πως η ομοσπονδία πρέπει να θεσπίσει τις κατάλληλες ποινές προς τις ΠΑΕ έτσι ώστε να πάρει και τις αρμοδιότητες του ελέγχου τους αναφορικά με τα κριτήρια συμμετοχής τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στη συζήτηση πριν από τη ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, ο Παύλος Γερουλάνος πήρε το λόγο και απάντησε στις αντιρρήσεις που προβάλλει

η ΕΠΟ κυρίως στο άρθρο 19, το οποίο αφορά τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ και θεωρείται πως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι ευθύνη της ομοσπονδίας είναι να θεσπίσει τις κατάλληλες ποινές προς τις ΠΑΕ έτσι ώστε μελλοντικά να πάρει και τις αρμοδιότητες που έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Δεν μπορεί η Πολιτεία να αφήνει τον εαυτό της ανοχύρωτο επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τα άρθρα της. Το κοινοβούλιο έχει υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό και σε κανέναν άλλο. Εδώ το πρώτο μας μέλημα είναι να υπερασπιστούμε το καλό του λαού, αν αυτό το καλό έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον του οποιουδήποτε, λυπάμαι αλλά πρέπει να νομοθετούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Πολιτισμού.

Επίσης, πρόσθεσε ότι: «Αν υπάρχει ο χώρος να ενεργεί το αυτοδιοίκητο, σαφώς και να το κάνουμε. Θυμόμαστε πόσοι έλεγαν πέρσι να «κλείσει» εντελώς το πρωτάθλημα; Τότε δηλαδή έπρεπε να το κλείσουμε και τώρα να μείνει ανοχύρωτοι η πολιτεία; Εμείς λέμε να έρθει η ΕΠΟ να αλλάξει τις ποινές της για αυτά τα θέματα και στη συνέχεια να πάρει και τις αρμοδιότητες για να λειτουργεί το αυτοδιοίκητο όπως πρέπει».

Keywords
Τυχαία Θέματα