Η ΕΕΑ διχάζει ακόμα ΕΠΟ - Πολιτεία

01:31 3/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού… διχάζει ακόμα ΕΠΟ και Πολιτεία.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη (02/02), οι αρμοδιότητες που θα έχει η ΕΕΑ στον υπό ψήφιση αθλητικό Νόμο απασχόλησαν, ακόμα μία φορά, τα μέλη του. Ένα Νόμο που όπως όλα δείχνουν θα πάρει ακόμα μία αναβολή, αν και ήταν να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη (8/2).

Αποφασίστηκε

αρχικά, ως κίνηση «καλής θέλησης» από την ΕΠΟ, να αποστείλει σήμερα πρόταση τροποποίησης του άρθρου και να προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες της Επιτροπής χωρίς όμως, να εκδίδει άδειες συμμετοχής στις ομάδες. Η ΕΠΟ συνεχίζοντας στην ίδια… ρότα επιθυμεί η ΕΕΑ να πραγματοποιεί ελέγχους (τακτικούς και μη), όσον αφορά πόθεν έσχες παραγόντων, φορολογικές καταστάσεις, ασφαλιστικές ενημερότητες, χρέη, αλλά να μην εκδίδει πιστοποιητικά, κάτι που η Πολιτεία πολύ δύσκολα θα δεχθεί!

Στην πρόταση της ΕΠΟ αναφέρεται ότι αν η Επιτροπή διαπιστώνει παραβάσεις, θα μπορεί να εισηγείται ώστε να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις (ακόμα και ποινές) από τις αρμόδιες επιτροπές της Σούπερ Λίγκας και της Football League ή και από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς.

Όπως ειπώθηκε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για την σχετική πρόταση υπάρχει συνεννόηση με την Πολιτεία αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση, συμφωνεί και συνεπώς μαλακώνει την στάση της. Πάντως η πλευρά της Πολιτείας για το τελευταίο ξεκαθάριζε, χθες, ότι δεν θα το δεχτεί, καθώς παραμένει η δική της… κόκκινη γραμμή και θέλει η ΕΕΑ να εκδίδει πιστοποιητικά.

Πάντως καταλήγοντας ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε ότι η ΕΠΟ θα αποστείλει έγγραφο στην ΦΙΦΑ στο οποίο θα περιγράφεται η κατάσταση και θα σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία είναι σε επαφές με την κυβέρνηση για να επιλυθούν τα προβλήματα, παρά την αντίδραση ορισμένων μελών του ΔΣ, που ήθελαν να επέμβει άμεσα η ΦΙΦΑ!

Keywords
Τυχαία Θέματα